Μηχανή κουρέματος γρασιδιού με φωτοβολταϊκά

Διαβάστηκε από 1034 αναγνώστες -

Ο Samuel Hamill, σπουδαστής ηλετρολόγος μηχανικός, έχει αναπτύξει ένα πρωτότυπο μηχάνημα κουρέματος γκαζόν το οποίο τροφοδοτείται αποκλειστικά από την ενέργεια του ήλιου!

 

Το εν λόγω μηχάνημα, το οποίο θυμίζει μια πλευρά κάποιου τενητού δορυφόρου, είναι μέρος ενός πρότζεκτ που έχει ξεκινήσει ο Samuel Hamill σε συνεργασία με ορισμένους από τους καθηγητές του.

Το φωτοβολταϊκό σύστημα του μηχανήματος, έχει τη δυνατότητα να παράγει περίπου 160 watt ενέργειας, η οποία είναι αρκετή να τροφοδοτήσει δυο DC κινητήρες, που εκτελούν διαφορετικές διεργασίες. Ο ένας ενεργοποιεί τις λεπίδες ενός συμβατικού χορτοκοπτικού, ενώ ο άλλος χρησιμοποιείτε για τη ρύθμιση της γωνίας του φωτοβολταϊκού πάνελ, υποβοηθούμενος από ένα ζεύγος φωτοαντιστάσεων που παρακολουθούν την τροχιά του ήλιου.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πλεονεκτήματα της καινοτομίας είναι ότι δεν χρειάζεται η ύπαρξη μπαταρίας για τη λειτουργία του, παρόλο που παραμένει ανοιχτή η πιθανότητα, αν κάποιος το θελήσει, για εγκατάσταση μπαταρίας για τις συννεφιασμένες μέρες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ