Ένα δέντρο – σταθμός φόρτισης και δωρεάν Wi-Fi!

Διαβάστηκε από 3148 αναγνώστες -

Δυστυχώς, τα χρήματα δεν φυτρώνουν στα δέντρα. Το Wi-Fi και η ηλεκτρική ενέργεια όμως, μερικές φορές μπορεί και να βρεθούν εκεί!

 

Πρόκειται για το eTree, ένα πρότζεκτ που δημιουργήθηκε από μια ισραηλινή εταιρεία που ασχολείται με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη Sologic. Το ηλιακό δέντρο είναι ένα έργο – παρέμβαση στο δημόσιο χώρο, που στοχεύει στην παροχή μιας νησίδας για ξεκούραση, σύνδεση στο Internet και φόρτιση ηλεκτρονικών συσκευών. Η κινητήριος ιδέα στάθηκε σαφώς η προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και της αειφορίας, καθώς και η σύνδεση της κοινωνίας με το περιβάλλον.

Το eTree διαθέτει ηλιακά πάνελ που μοιάζουν με κλαδιά, τα οποία συλλέγουν ηλιακές ακτίνες και παράγουν ενέργεια. Με την ενέργεια αυτή, ηλεκτροδοτούνται οι θύρες USB για τη φόρτιση κινητών, η εκπομπή του δωρεάν Wi-Fi και μια οθόνη LCD που παρέχει πληροφορίες, όπως το ποσό της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται.

Εκτός από το ρόλο τους στην παραγωγή ενέργειας, τα κλαδιά κάνουν σκιά σε όσους επιλέξουν να ξεκουραστούν από κάτω τους, ενώ ανάλογα με την επιθυμητή διαμόρφωση, το eTree μπορεί να περιλαμβάνεται ένα παγκάκι, μια βρύση, καθώς και μια γούρνα με νερό για τα ζώα συντροφιάς!

Το ηλιακό δέντρο έχει σχεδιαστεί για χρήση σε κατοικημένες και αστικές περιοχές, όπως αυλές, σχολεία, πανεπιστήμια και πάρκα, ενώ το πρώτο eTree φυτεύτηκε πρόσφατα στο φυσικό πάρκο Ramat Hanadiv στο Ισραήλ.  

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ