Αύξηση 30% στις αποστολές φωτοβολταϊκών μονάδων για το 2014

Διαβάστηκε από 9581 αναγνώστες -

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση «Module Tracker Quarterly» της εταιρείας ερευνών αγοράς, NPD Solarbuzz, οι 20 κορυφαίοι κατασκευαστές φωτοβολταϊκών οδηγούν τις ετήσιες αποστολές μονάδων σε αύξηση 30%, για το 2014.

 

Η έκθεση της εταιρείας ερευνών αγοράς, αποκαλύπτει ότι η πιο «επιθετική» ανάπτυξη αναμένεται από Κινέζους προμηθευτές. Οι Trina Solar, Canadian Solar, ReneSola και Jinko Solar αναμένεται να επιδείξουν την πιο «επιθετική» ανάπτυξη για φέτος, με το άνω-όριο καθοδήγησης να υπερβαίνει το 40%.

«Οι 20 κορυφαίοι προμηθευτές μονάδων στη βιομηχανία φωτοβολταϊκών, αντιστοιχούν στα δύο τρίτα των παγκόσμιων αποστολών, και παρέχουν τους κορυφαίους δείκτες ανάπτυξης της βιομηχανίας και τις τάσεις των τιμών», σημείωσε ο Ray Lian, ανώτερος αναλυτής της NPD Solarbuzz. «Αν υποθέσουμε ότι οι μεγαλύτεροι προμηθευτές θα πετύχουν τους προβλεπόμενους ρυθμούς ανάπτυξης, η ζήτηση τελικής αγοράς το 2014 θα προσεγγίσει τα 50 GW».

Η Yingli Green Energy προβλέπει το μεγαλύτερο όγκο αποστολών για το 2014, με το άνω άκρο αποστολών να βρίσκεται στα 4,2GW. Αυτό το επίπεδο, θα επιτρεπψει στη Yingli Green Energy να κρατήσει την πρώτη θέση στην ετήσια κατάταξη αποστολών για προμηθευτές φωτοβολταϊκών, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Οι κορυφαίοι Ιάπωνες προμηθευτές φωτοβολταϊκών μονάδων, με βάση το πυρίτιο, Sharp Solar και Kyocera, προβλέπουν αύξηση 15% στις αποστολές τους για το 2014, αντανακλώντας έτσι τη συνεχιζόμενη άνθηση της ιαπωνικής αγοράς ηλιακής ενέργειας. Οι Sharp Solar και Kyocera κατέχουν ισχυρά μερίδια αγοράς στις εγχώριες αγορές τους.

«Εκτός από το ότι επωφελούνται από την ισχυρή ανάπτυξη αποστολών το 2014, οι 20 κορυφαίοι προμηθευτές [φωτοβολταϊκών] μονάδων προβλέπεται, επίσης, να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους τους», πρόσθεσε ο Lian. «Η ανάπτυξη προήλθε κυρίως από τη μείωση του κόστους στον τομέα της μεταποίησης, καθώς και από την πτώση των κεφαλαιουχικών δαπανών για νέες μονάδες παραγωγής».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ