Συνεργασία Google – SunPower σε πρόγραμμα οικιακών φωτοβολταϊκών

Διαβάστηκε από 9411 αναγνώστες -

Η κολοσσός του διαδικτύου Google, σε συνεργασία με την πάροχο ηλιακού εξοπλισμού SunPower, θα χρηματοδοτήσουν ένα νέο πρόγραμμα οικιακών φωτοβολταϊκών ύψους $250 εκατομμυρίων.

 

Σε κοινή δήλωσή τους σήμερα, οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι το πρόγραμμα θα επιτρέψει σε «χιλιάδες» ιδιοκτήτες ακινήτων να επωφεληθούν από τα ηλιακά συστήματα, εκτός από τις 20.000 ήδη χρηματοδοτούμενες κατοικίες υπό το προηγούμενο οικιακό πρόγραμμα της SunPower.

Η Google έχει δεσμευτεί στην παροχή $100 εκατομμυρίων, στην πρωτοβουλία, και SunPower θα προσφέρει τα υπόλοιπα $150 εκατομμύρια.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την SunPower, ώστε η ηλιακή ενέργεια να γίνει πιο προσιτή σε περισσότερους ιδιοκτήτες, και να προσφέρουμε στις οικογένειες έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακά τους», δήλωσε ο Kojo Ako - Asare, επικεφαλής της εταιρικής χρηματοδότησης της Google. «Η συνεργασία μας με την SunPower αποτελεί καλή επιχειρηματική λογική και υποστηρίζει τους στόχους μας για ένα καθαρό ενεργειακό μέλλον».

Η Google παίρνει όλο και πιο ενεργό ρόλο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, έχοντας ήδη επενδύσει σε δύο άλλα οικιακά προγράμματα φωτοβολταϊκών – με τις SolarCity και Clean Power Finance – έχοντας πάρει μέρος και σε άλλες πρωτοβουλίες ανά τον κόσμο, όπως το ηλιακό εθνικό πρόγραμμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Νότιας Αφρικής. Η εταιρεία δήλωσε ότι το πρόγραμμα αυτό με την SunPower, μετρά τη δέκατη έκτη επένδυσή της σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο CFO της SunPower Chuck Boynton, δήλωσε σχετικά: «Με το αυξανόμενο ενδιαφέρον σε αξιόπιστη, οικονομικά αποδοτική ηλιακή ενέργεια, τόσο από επιχειρήσεις όσο και από ιδιοκτήτες, η ηγεσία της Google την βοηθά να λάβει μια πιο mainstream θέση».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ