NPD Solarbuzz: Ανθίζει η φωτοβολταϊκή βιομηχανία

Διαβάστηκε από 8977 αναγνώστες -

Σύμφωνα με νέα ανάλυση του NPD Solarbuzz, h πτώση του κόστους μονάδων και συστημάτων, θα ωθήσει την παγκόσμια ανάπτυξη φωτοβολταϊκών σε 500GW, μέχρι το 2018 με τη βιομηχανία να επιστρέφει στην κερδοφορία.

 

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών αγοράς NPD Solarbuzz, η σταθερή αύξηση της τελικής ζήτησης αγοράς φωτοβολταϊκών για το 2012 και το 2013, θα επιταχυνθεί κατά τα επόμενα πέντε χρόνια, με την ετήσια ανάπτυξη να αναμένεται να φθάσει τα 100GW, μέχρι το 2018.

Κατά την ίδια περίοδο, το Solarbuzz προβλέπει αύξηση των εσόδων φωτοβολταϊκών μονάδων, φτάνοντας τα $50 δισεκατομμύρια ετησίως, έως το 2018.

Ο Michael Barker, ανώτερος αναλυτής του NPD Solarbuzz, δήλωσε: «Οι τιμές φωτοβολταϊκών μονάδων μειώθηκαν με ταχύτερο ρυθμό από ότι η ανάπτυξη της τελικής αγοράς το 2012, οδηγώντας σε δραματική μείωση των εσόδων. Αυτή η ανισορροπία διορθώθηκε κατά τη διάρκεια του 2013. Κατά τη διάρκεια των επόμενων πέντε ετών, η ανάπτυξη της τελικής αγοράς θα υπερβαίνει τις προβλεπόμενες μειώσεις των τιμών, με αποτέλεσμα μια ισχυρή ανάκαμψη των εσόδων».

Το Solarbuzz προβλέπει τη μέση τιμή πώλησης μονάδος να μειώνεται "μετρίως" για τα επόμενα πέντε έτη, φθάνοντας στα $0,51 ανά Watt, μέχρι το 2018. Η μείωση του κόστους ισορροπίας συστήματος και η βελτίωση των οικονομιών κλίμακας από τους σχεδιαστές, αναμένεται να οδηγήσει την αύξηση των τιμών των φωτοβολταϊκών συστημάτων, κατά την ίδια περίοδο.

«Οι προμηθευτές φωτοβολταϊκών επωφελούνται από ένα λιγότερο πτητικό περιβάλλον τιμολόγησης, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε ο Finlay Colville, αντιπρόεδρος του NPD Solarbuzz. «Η βιομηχανία θα μεταβεί σύντομα σε μια φάση κερδοφόρας ανάπτυξης, με τη φωτοβολταϊκή ενέργεια να ανταγωνίζεται άμεσα τις παραδοσιακές μορφές ενέργειας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ