IHS: Τα υψηλής συγκέντρωσης φωτοβολταϊκά γίνονται ανταγωνιστικά

Διαβάστηκε από 3291 αναγνώστες -

Η IHS εξέδωσε μια νέα έκθεση, η οποία διαπιστώνει ότι τα κέρδη απόδοσης και το χαμηλότερο κόστος θα επιτρέψουν στα φωτοβολταϊκά υψηλής συγκέντρωσης (HCPV) να ανταγωνιστούν με τις συμβατικές λύσεις φωτοβολταϊκών, τα επόμενα χρόνια.

 

Η έκθεση «CPV on the edge of breakthrough» προβλέπει ανάπτυξη της αγοράς στη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική (MENA). Η έκθεση περιγράφει επίσης ένα «ταραγμένο» τοπίο μεταξύ των HCPV εταιρειών.

«Η αποτελεσματικότητα είναι η πιο σημαντική προϋπόθεση για την τεχνολογία CPV, προκειμένου να δημιουργήσει ανταγωνιστικά κόστη ενέργειας», δήλωσε ο Αναλυτής Φωτοβολταϊκών στην IHS, Karl Melkonyan.

«Και με τη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας να συνεχίζει σταθερά δεσμευμένη σε μια προσπάθεια για συνεχή βελτίωση μέσω της ανάπτυξης νέων τεχνολογιών, η αποτελεσματικότητα των κυττάρων HCPV αναμένεται να αυξηθεί».

Η IHS προβλέπει ότι τα κύτταρα που χρησιμοποιούνται σε συστήματα HCPV θα φτάσουν βαθμούς απόδοσης 45% το 2017, μέχρι και 40 - 42% αύξηση από τα σημερινά δεδομένα, πράγμα που θα επιτρέψει την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του συστήματος σχεδόν κατά 40%.

Η απόδοση των HCPV κυττάρων έχει φτάσει μέχρι και 44,7%, υπό εργαστηριακές συνθήκες, και η εταιρεία ερευνών αναμένει περαιτέρω άνοδο. Ωστόσο, σημειώνει επίσης ότι τα κέρδη της απόδοσης θα πρέπει να σταθμίζονται έναντι του πρόσθετου κόστους κατασκευής της εφαρμογής αυτών των βελτιώσεων.

Η IHS αναμένει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και η Κεντρική Αμερική θα αποτελούν τις μεγαλύτερες αγορές HCPV έως το 2017, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι προμηθευτές HCPV έχουν έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η εταιρεία αναμένει, επίσης, ότι το Μεξικό θα είναι μέρος αυτής της ανάπτυξης, επισημαίνοντας ορισμένα μεγάλα έργα που σχεδιάζονται για τη χώρα.

Η IHS αναμένει, επίσης, αύξηση στη Νότια Αμερική, οδηγούμενη από τη Χιλή, και σημειώνει ότι η Κίνα θα μπορούσε να αναδυθεί ως μια σημαντική αγορά, αν η εγχώρια βιομηχανία της συνεχίσει να μεγαλώνει. Στην περιοχή ΜΕΝΑ, η IHS αναμένει οι εγκαταστάσεις να αυξηθούν σε 155MW το 2017 από τα 1,8MW του 2012, καθοδηγούμενη από το Μαρόκο και τη Σαουδική Αραβία.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ