Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων

Διαβάστηκε από 1951 αναγνώστες -

FMDAYS 2017 - INNOVATION & TRENDS IN FACILITY MANAGEMENT

 
 
O Σύνδεσμος HELLENIC FACILITY MANAGEMENT ASSOCIATION (HFMA), που εκπροσωπεί τις ελληνικές εταιρίες για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Εγκαταστάσεων, διοργάνωσε με επιτυχία, σε συνεργασία με την PALLADIAN το «FMDAYS 2017 – INNOVATION & TRENDS IN FACILITY MANAGEMENT», το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, στο Μουσείο Μπενάκη με θέμα τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτομίες που εφαρμόζονται στις επιχειρήσεις μέσω του Facility Management, της παροχής υπηρεσιών ολοκληρωμένης διαχείρισης εγκαταστάσεων.

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, κ. Θεόδωρο Φέσσα,η Associate Advisor στον Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), κ. Κατερίνα Δασκαλάκη, απηύθυνε χαιρετισμό, σημειώνοντας ότι το ο κλάδος του Facility Management μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμμαχο τόσο για τον κλάδο της βιομηχανίας όσο και για τον κλάδο των επιχειρήσεων.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του Hellenic Facility Management Association (HFMA), Διευθύνων Σύμβουλος της ENGIE και Διευθύνων Σύμβουλος της ΗΡΩΝ, κ. Γιώργος Δανιόλος, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος του FacilityManagement, όπως τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση της καινοτομίας και της τεχνολογίας, καθώς και τις αλλαγές στον τρόπο εργασίας σε συνδυασμό με τη διαχείριση του κόστους. Όπως σημείωσε, τον μεγαλύτερο πυλώνα ανάπτυξης του κλάδου στην Ελλάδααποτελούν τα κτήρια γραφείων,εγχώριων και πολυεθνικών εταιρειών. Σημαντικό μερίδιο της αγοράς ιδιαίτερα στον τομέα της αξιοποίησης των καινοτόμων τεχνολογιών που μπορεί να προσφέρει ο κλάδος εντοπίζεται στον κλάδο του τουρισμού, μία πηγή σημαντικών εσόδων για την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Οι εταιρείες FacilityManagement συνεργάζονται με τα ξενοδοχεία τα τελευταία χρόνια, επιτυγχάνοντας την εξοικονόμηση πολλών δαπανών κυρίως του ρεύματος και των καυσίμων.
Σύμφωνα με τον Υπεύθυνο Προώθησης Συστημάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας στον Τομέας Κτηριακών Αυτοματισμών της Siemens A.E., κ. Σταύρο Μπουλταδάκη, το 80% του συνολικού κόστους ενός κτηρίου αφορά την περίοδο λειτουργίας του. Από αυτό, το 40% είναι για την ενέργεια, το 30% για τη συντήρηση και το 10% αφορά άλλα κόστη. Ο κ. Μπουλταδάκης τόνισε την ανάγκη για μείωση του κόστους ενέργειας, σημειώνοντας ότι τα πράσινα κτήρια έχουν 8% - 9% μειωμένο κόστος λειτουργίας και 8% μεγαλύτερη αξία. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι τα κτήρια χρειάζονται επενδύσεις σε τεχνολογίες κτηριακού αυτοματισμού, επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων έως και 30%, βελτίωση του μέσουROI (ReturnOfInvestment) έως και 6,6%, προσδίδοντας ταυτόχρονα υψηλότερη αξία στη συνολική επένδυση κι ενισχύοντας την «πράσινη» εικόνα του κτηρίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ