Η Fronius Solar Energy στην Intersolar 2017

Διαβάστηκε από 2290 αναγνώστες -

Η Fronius Solar Energy στην Intersolar 2017: Έξυπνη τεχνολογία για αποτελεσματική διαχείριση ενέργειας

 
Από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου η Fronius παρουσιάζει στην Intersolar 2017 στο Μόναχο – στην κυριότερη παγκοσμίως εξειδικευμένη έκθεση ηλιακών συστημάτων – τις πολύπλευρες λύσεις που προσφέρει για έξυπνη και αποτελεσματική παραγωγή ενέργειας.

Στο εκθεσιακό περίπτερο 310 στην αίθουσα B2, οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν μεταξύ άλλων για τις διάφορες λύσεις ηλεκτρονικών συστημάτων φ/β πλαισίων ή για το εργαλείο φωτοβολταϊκών συστημάτων Fronius Solar.configurator.Επιπλέον, στο επίκεντρο θα βρίσκεται η παρουσίαση της συνέργειας ηλεκτρικού ρεύματος, θερμότητας και φορητότητας: Η Fronius, ως εξειδικευμένη εταιρεία παροχής λύσεων ηλιακής τεχνολογίας, γιορτάζει φέτος 25 έτη από την ίδρυσή τηςκαι παρουσιάζει στο κοινό τον ρυθμιστή κατανάλωσης Fronius Ohmpilot ο οποίος επιτρέπει την αβαθμίδωτη ρύθμιση των πηγών θερμότητας καθώς και την πρωτοποριακή τεχνολογία συσσωρευτών που διασφαλίζουν μεγαλύτερη αυτονομία αποδεσμεύοντας τους χρήστες από το δημόσιο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Fronius Solar.configurator 4.0: Εμφάνιση ενημερωμένων δεδομένων ανά πάσα στιγμή
Με το Solar.configurator η Fronius παρουσιάζει στους επισκέπτες της έκθεσης ένα online εργαλείο με το οποίο είναι δυνατή η ακριβής διαστασιολόγηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Το εργαλείο σχεδίασης για εγκαταστάσεις με ή χωρίς συσσωρευτή παρέχει στους ιδιοκτήτες ανά πάσα στιγμή γρήγορα και εύκολα τα ενημερωμένα δεδομένα φ/β μονάδων και μετατροπέων, χωρίς να απαιτείται περίπλοκη χειροκίνητη ενημέρωση. Για τους χρήστες το κύριο πλεονέκτημα είναι η συγκεντρωτική απεικόνιση. Η συνοπτική αναφορά παρουσιάζει συγκεντρωμένα σε μία σελίδα όλα τα δεδομένα που σχετίζονται με τη σχεδίαση της εγκατάστασης.
 
Έξυπνη χρήση πλεονασμάτων ρεύματος
"Για την επιτυχή υλοποίηση του οράματός μας, για 24 ώρες ήλιο, πρέπει να βασιστούμε στη συνέργεια". Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Martin Hackl, διευθυντή του κλάδου Solar Energy. Το μεγαλύτερο μέρος των δυνατοτήτων αποτελεσματικής χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εντοπίζεται στον συνδυασμό ηλεκτρικού ρεύματος, θερμότητας και φορητότητας. Η εταιρεία παρουσιάζει λοιπόν στην Intersolar μια νέα τεχνολογία για την παραγωγή ζεστού νερού, το Fronius Ohmpilot. Οι ιδιώτες που έχουν στην κατοχή τους φωτοβολταϊκό σύστημα μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά το ποσοστό ιδιοκατανάλωσης και να εξοικονομήσουν κόστος. Η έξυπνη λύση διαχείρισης ενέργειας αξιοποιεί τα πλεονάσματα ρεύματος για την τροφοδότηση καταναλωτών, όπως ηλεκτρικές αντιστάσεις, υπέρυθρα συστήματα θέρμανσης ή άλλες πηγές θέρμανσης χωρίς μοτέρ, με το ήδη υπάρχον πλεόνασμα και για την οργάνωση της λειτουργίας με πηγές θέρμανσης, όπως π.χ. αντλίες θερμότητας. Αυτό καθίσταται δυνατό μέσω της αβαθμίδωτης ρύθμισης από σχεδόν μηδέν έως εννέα kW.
 
Αυτάρκεια έως 100%
Οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών συστημάτων μπορούν να αποδεσμευτούν ακόμα περισσότερο από το δημόσιο δίκτυο ηλεκτροδότησης χρησιμοποιώντας το Fronius Energy Package. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει μετατροπέα, μπαταρία και τον αμφίδρομο μετρητή Fronius Smart Meter, ο οποίος εμφανίζει συνοπτικά την κατανάλωση ρεύματος στο Fronius Solar.Web. Για αυτάρκεια ακόμα και κατά τα χρονικά διαστήματα αιχμής της κατανάλωσης ή στη διάρκεια των χειμερινών μηνών, όταν η ηλιοφάνεια είναι ελάχιστη, οι χρήστες μπορούν να συμπληρώσουν το πακέτο Fronius με έναν λέβητα πέλλετ της εταιρείας ÖkoFEN. Το σύστημα αυτό παρέχει την πρόσθετη απαιτούμενη ενέργεια με μια ενσωματωμένη γεννήτρια Stirling. Οι ιδιώτες έχουν έτσι τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά ιδίας παραγωγής ηλιακό ρεύμα και ρεύμα από πέλλετ. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ