Ρεκόρ δενδροφύτευσης στην Ινδία!

Διαβάστηκε από 3046 αναγνώστες -

Eνάμισι εκατομμύριο εθελοντές φύτεψαν 66 εκατομμύρια δενδρύλλια!

 

Η Ινδία που είναι ψηλά στην κατάταξη των μεγάλων χωρών που ρυπαίνουν σημαντικά την ατμόσφαιρα, κατάφερε την προηγούμενη εβδομάδα ένα «πράσινο ρεκόρ» χωρίς προηγούμενο. 

Από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, ενάμισι εκατομμύριο εθελοντές φύτεψαν 66 εκατομμύρια δενδρύλλια, στο κρατίδιο Μάντια Πραντές, καταρρίπτοντας το προηγούμενο Γκίνες που κατείχε από ττο 2016 το κρατίδιο Ουτάρ Πραντές. 

Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός του Μάντια Πραντές, Σιβρά Σιχ Τσουχάν, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ότι αισθάνεται υπερήφανος για αυτό το περιβαλλοντικό ορόσημο, στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με το «IFLScience» η κυβέρνηση της χώρας προτίθεται να διαθέσει 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να αυξήσει τις δασικές εκτάσεις της χώρας σε 951 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα έως το 2030, όπως είχε δεσμευθεί στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα, στο Παρίσι.

«Ο (πρωθυπουργός) Μόντι γνωρίζει ότι η κλιματική αλλαγή είναι πρόσφορο πεδίο άσκησης πολιτικής. Έχει νόημα για τον Μόντι, γιατί ο ίδιος πιστεύει πως η κλιματική αλλαγή είναι καλό πεδίο και για την οικονομία και για την πολιτική» ανέφερε, πρόσφατα, στους «Τάιμς της Ν. Υόρκης», ο Χαρς Παντ του οργανισμού Observer Research Foundation.

Πηγή: ΣΚΑΙ 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ