Νέα Υόρκη: Επένδυση 1,5 δισ. δολαρίων σε έργα ΑΠΕ

Διαβάστηκε από 2836 αναγνώστες -

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης `Aντριου Κουόμο ανακοίνωσε επενδύσεις ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στο πλαίσιο της αύξηση του μεριδίου της ανανεώσιμης ενέργειας στο 50% μέχρι το 2030

 
Η νέα πρωτοβουλία έχει στόχο την ανάπτυξη της αναδυόμενης οικονομίας της καθαρής ενέργειας στη Νέα Υόρκη και την προετοιμασία του εργατικού δυναμικού για τη μακροχρόνια σταδιοδρομία που συνδέεται με τη βιομηχανία αυτή, αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου.

Η πρωτοβουλία θα επικεντρωθεί στην επιτάχυνση της ενεργειακής απόδοσης και της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ώστε να καταστήσει τη Νέα Υόρκη «ένα μαγνήτη για νέες ενεργειακές τεχνολογίες και να οδηγήσει σε 40.000 νέες θέσεις εργασίας καθαρής ενέργειας έως το 2020».

Εξάλλου, ο κυβερνήτης Κουόμο υπέγραψε μια εκτελεστική απόφαση που δεσμεύει τη Νέα Υόρκη να τηρήσει τις δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού, μαζί με τους κυβερνήτες της Καλιφόρνια και της Ουάσινγκτον, παρά την απόφαση του προέδρου Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία. Δεκάδες δήμαρχοι, πανεπιστήμια και εταιρείες δεσμεύτηκαν επίσης να αναλάβουν επιθετική δράση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Πέρα από την επένδυση σε μεγάλα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων αιολικών και ηλιακών συστημάτων, η πολιτεία σκοπεύει να αυξήσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση και τις ηλιακές εγκαταστάσεις στα δημόσια κτίρια.

Η επένδυση εκτιμάται ότι θα προσθέσει 2,5 εκατομμύρια μεγαβατώρες ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως, αρκετή ενέργεια για την κάλυψη των αναγκών 230.000 νοικοκυριών.
«Καθώς η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραβιάζει την ευθύνη της για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, εις βάρος του περιβάλλοντος και της οικονομίας μας, η Νέα Υόρκη οδηγεί τη χώρα στην προώθηση ενός καθαρού ενεργειακού μέλλοντος», δήλωσε ο Κουόμο.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ