Εξελίξεις για την Tesla

Το όραμα του Elon Musk

Διαβάστηκε από 2943 αναγνώστες -

Ο 45χρονος δισεκατομμυριούχος έχει έτοιμα πλέον όλα τα κομμάτια του puzzle για να φέρει το όραμά του εις πέρας.

 
Τα τελευταία χρόνια πολλοί οραματιστές είχαν ιδέες την βελτίωση της ζωής μας και κάποιοι από αυτούς μεγαλεπήβολα σχέδια για να τα καταφέρουν. Λίγοι όμως έχουν φτάσει τόσο μακριά όσο ο Elon Musk με τις καινοτομίες και επενδύσεις του στην πράσινη ενέργεια.
 
Σπίτια και αυτοκίνητα φιλικά στο περιβάλλον

Το όραμα του αποτελείται από ηλεκτρικά αυτοκίνητα με αυτόματο πιλότο, πόλεις με σχεδόν αόρατα φωτοβολταϊκά σε κάθε σκεπή και σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε κάθε σπίτι.

Η εταιρεία του, Tesla, καλπάζει και στην παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας αφού αυτή την στιγμή χτίζεται νέο εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην έρημο της Νεβάδα προϋπολογισμού 5 δισεκατομμυρίων. Παράλληλα αγοράζοντας την SolarCity  μια εταιρεία με έτοιμο εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό και εγκαταστάσεις μπαίνει για τα καλά στην αγορά της ηλιακής ενέργειας.

Το στοίχημα τώρα είναι να καταφέρει να συνδέσει όλα τα κομμάτια του puzzle για να πραγματοποιήσει το όραμα του, μα και παράλληλα να κρατήσει βιώσιμη την νέα του εταιρεία.

Τριπλή απειλή!

Η χρονιά που διανύουμε είναι η χρονιά που όλες αυτές οι εξελίξεις θα κρίνουν το μέλλον της νέας επένδυσης του Elon Musk. Τελικά για τον Musk κάθε καταναλωτής ενδέχεται να έχει σπίτι του σκεπή φτιαγμένη εξ ολοκλήρου από αόρατα φωτοβολταϊκά, αποθηκευτικό χώρο ενέργειας (μπαταρίες) μέσα στους τοίχους του και ένα Tesla ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο γκαράζ. 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ