LED, τα αρχικά σημαίνουν: Διόδος Εκπομπής Φωτός

LED it be...

Διαβάστηκε από 6693 αναγνώστες -

Χρησιμοποιώντας λαμπτήρες LED προστατεύετε το περιβάλλον, λόγω της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, ενώ δεν περιέχουν υδράργυρο και μόλυβδο.

 
Μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 95% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, ενώ η διάρκεια ζωής τους θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν… του φωτιστικού σας!

Οι λαμπτήρες LED έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, από 15.000 έως 50.000 ώρες, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους πυράκτωσης και αλογόνου που κυμαίνονται από 1.000 έως 2.000 ώρες.
Παράλληλα, δεν εκπέμπουν υπέρυθρη και υπεριώδη ακτινοβολία και παρέχουν άμεσο άναμμα. 

Η τεχνολογία LED εξελίσσεται διαρκώς και χρησιμοποιείται σε ολοένα και περισσότερους τύπους λαμπτήρων, εξασφαλίζοντας την ίδια ή και καλύτερη σε κάποιες περιπτώσεις απόδοση, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να αντικατασταθεί οποιοσδήποτε τύπος λαμπτήρα παλιάς τεχνολογίας που δεν προστατεύει το περιβάλλον και τη τσέπη σας.

Ενεργειακή απόδοση
Οι λαμπτήρες LED είναι εξαιρετικά αποδοτικοί.
Στους φωτεινούς σηματοδότες για παράδειγμα, μια μεγάλη αγορά για τα LED, ένα κόκκινο φανάρι το οποίο περιέχει 196 λυχνίες LED καταναλώνει 10 Watt αντί 150 Watt που καταναλώνει ένας αντίστοιχος λαμπτήρας πυρακτώσεως. Διάφορες εκτιμήσεις των δυνατοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας κυμαίνονται από 82% έως 97%.

Μεγάλη διάρκεια ζωής
Ολες οι λυχνίες LED είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές στο πέρασμα του χρόνου και σε συνεχή χρήση, με μερικές εξ αυτών να αγγίζουν διάρκεια ζωής μέχρι και τις 100.000 ώρες!

Για το λόγο αυτό τα LED είναι ιδανικά για φωτιστικά με δύσκολη πρόσβαση/συντήρηση, όπως οι φωτεινές σημάνσεις εξόδου, και σε συνδυασμό με την αντοχή τους, για το φωτισμό οδεύσεων διαφυγής.
Η διάρκεια ζωής μπορεί να επηρεαστεί από τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της θερμότητας και της υπερφόρτωσης ρεύματος.
 
Ποικιλία χρωμάτων
Οι λυχνίες LED είναι διαθέσιμες σε μια ποικιλία χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του λευκού φωτός.
Επιπλέον, μέσω του καινοτόμου συνδυασμού διαφόρων χρωμάτων LED, έντονες χρωματικές εναλλαγές μπορούν να παραχθούν από ένα μόνο φωτιστικό μέσω δυναμικής ενεργοποίησης των διαφόρων συνδυασμών LED.
 
Εξάλειψη UV ακτινοβολίας
Οι λυχνίες LED παράγουν λίγη θερμότητα και καθόλου υπεριώδη (UV) ακτινοβολία, όντας ιδανικές για το φωτισμό αντικειμένων, όπως έργα τέχνης, που είναι ευαίσθητα στο υπεριώδες φως.
 
Αντοχή
Τα LED είναι πολύ ανθεκτικά. Δεν διαθέτουν ίνες που να μπορούν να υποστούν βλάβη εξαιτίας κραδασμών. Είναι ευαίσθητα ωστόσο στη θερμότητα και στην υπερφόρτωση
από το δίκτυο ηλεκτροδότησης.
 
Μικρό μέγεθος και ευελιξία σχεδιασμού
Ενα μεμονωμένο LED είναι πολύ μικρό και παράγει συνολικά λίγο φως. Τα LED
μπορούν όμως εύκολα να συνδυαστούν σε οποιοδήποτε διάταξη για να παράγουν την επιθυμητή φωτεινότητα, σύμφωνα με τους σχεδιαστικούς στόχους και τις οικονομικές δυνατότητες.
Επιπλέον, τα LED μπορεί να θεωρηθούν πολύ μικρά φωτιστικά σώματα. Η
κατανομή του φωτός μπορεί να ελεγχθεί με εποξικό φακό, απλοποιώντας την κατασκευή αρχιτεκτονικών φωτιστικών σχεδιασμένων να χρησιμοποιούν LED.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προτασεισ αγορασ: LED ΦΩΤΙΣΜΟΣ

  • Kορυφαία ελληνική εταιρεία φωτοβολταϊκών

    H BIG SOLAR είναι κορυφαία εταιρεία εμπορίας φωτοβολταϊκών συστημάτων. Μέχρι σήμερα έχει διακινήσει φωτοβολταϊκά πλαίσια και μετατροπείς συνολικής ισχύος άνω των 360MW. Μεταξύ άλλων, έχει προμηθεύσει το βασικό εξοπλισμό εμβληματικών φ/β έργων, όπως ο μεγαλύτερος φ/β σταθμός επί στέγης στην Ελλάδα, ισχύος 2MW. τηλ: 210 5509090 Περισσότερα
  • LEDVANCE – Φως που συναρπάζει!

    Η LEDVANCE αποτελεί έναν κορυφαίο πάροχο γενικού φωτισμού παγκοσμίως, τόσο για επαγγελματίες φωτισμού όσο και για τελικούς καταναλωτές. Προσφέρει ευρεία ποικιλία σε καινοτόμα LED φωτιστικά, έξυπνες λύσεις φωτισμού και ταινίες LED.   τηλ: 2103400800 Περισσότερα