Η κλιματική αλλαγή αποτελεί βασικό κίνδυνο και στο σήμερα

Κλιματική αλλαγή και πρόσφυγες

Διαβάστηκε από 2268 αναγνώστες -

Οι πιο φτωχές χώρες θα πληχθούν περισσότερο από τις απότομες καιρικές αλλαγές με αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγικότητας των οικονομιών τους.

 
Σύμφωνα με τον CEO του American Security Project Brig, Stephen Cheney, λόγω των απότομων και ακραίων καιρικών φαινομένων, η παροχή νερού και τροφής σε χώρες που είναι είδη δύσκολο να εξασφαλιστούν θα γίνει σχεδόν ακατόρθωτο, με αποτέλεσμα να έχουμε νέα υψηλά νούμερα στη ροή προσφύγων. Πρόσθεσε επίσης ότι η κλιματικές αλλαγές συμβάλλουν στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση περιοχών όπως η Μέση Ανατολή και η Αφρική.

Βασικός κίνδυνος για την Ευρώπη

Σε αυτήν την λογική και ο πρώην υποναύαρχος των του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου Neil Morisetti που επισημαίνει ότι μαζί με την τρομοκρατία και τις συγκρούσεις μεταξύ των κρατών της Ευρώπης η κλιματική αλλαγή αποτελεί βασικό κίνδυνο και στο σήμερα.  

Στο βιβλίο Climate Wars  o Gwynne Dyer αναλύει διεξοδικά τα ρίσκα της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής. Ο ίδιος σε ομιλία του δηλώνει πως η κλιματική αλλαγή τον κρατάει ξύπνιο τα βράδια.

Πως στέκεται στο θέμα η επιστημονική κοινότητα;

Απ ότι φαίνεται οι εκλεγμένοι άρχοντες της πολιτικής σκηνής στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες περιοχές του κόσμου, σιγά σιγά, πιστεύουν την επιστημονική κοινότητα που κατά το 97% δηλώνει ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.    
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ