Η υπηρεσία Digital Charging Service παρακολουθεί την πρόβλεψη του καιρού και σχεδιάζει για σένα ένα εξυπνότερο πλάνο φόρτισης.

Μαζί με την ψηφιακή υπηρεσία φόρτισης η Bmw θα προσφέρει και δύο επιτοίχια συστήματα φόρτισης για τους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων i3 και i8.

Δυνατότητα γρηγορότερης φόρτισης του οχήματος και συνδεσιμότητα με Wi-Fi για πλήρη έλεγχο της φόρτισης.

Η καινοτομία εξοικονόμησης της BMW

Διαβάστηκε από 3173 αναγνώστες -

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί να μην βγάζουν καυσαέρια από τις εξατμίσεις τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι τελείως «καθαρά».

 
      Η ενέργεια που δέχεται το ηλεκτρικό αυτοκίνητο όταν φορτίζεται μπορεί να προέρχεται  από διάφορες και άγνωστες πηγές, ανάλογα τη περιοχή στην οποία μένει κανείς. Αυτό σημαίνει ότι η ενέργεια που έχουν οι μπαταρίες του αυτοκινήτου μπορεί να έχει έρθει για παράδειγμα από ένα σταθμό παραγωγής που χρησιμοποιεί καύση άνθρακα και όχι από ένα καθαρό πράσινο αιολικό πάρκο. Η Bmw στόχευσε σε αυτό το πρόβλημα και βρήκε τη λύση με μια νέα υπηρεσία που την ονομάζει Digital Charging Service. Η υπηρεσία θα παρακολουθεί την πρόβλεψη του καιρού και θα σχεδιάζει για σένα ένα εξυπνότερο πλάνο φόρτισης.΅Όταν η υπηρεσία είναι σε λειτουργία μπορεί να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να «σώσει το πλανήτη» αλλά και τη «τσέπη» του ιδιοκτήτη. Το σύστημα αυτό μεριμνεί για τον άνθρωπο όπως είπαμε. Μπορεί λοιπόν να δημιουργεί τα αποδοτικότερα προγράμματα φόρτισης, γιατί πολύ απλά προσαρμόζεται στο πρόγραμμα ηλεκτρικού ρεύματος που έχει κάνει ο ιδιοκτήτης. Έτσι, το σύστημα θα φορτίσει το αυτοκίνητο σε ώρα που οι χρεώσεις του ρεύματος είναι χαμηλές. Το αποτέλεσμα είναι μια σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων χωρίς καμία προσπάθεια από τον οδηγό του αυτοκινήτου.
       Το άλλο στοιχείο έχει να κάνει με τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας. Σε κάποια μέρη του κόσμου η Bmw i Division θα συνεργάζεται με καινοτόμους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος για να δίνει σημαντικές εκπτώσεις στους ιδιοκτήτες-οδηγούς αν αυτοί φορτίζουν τα αυτοκίνητα με χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Τέλος, μαζί με την ψηφιακή υπηρεσία φόρτισης η Bmw θα προσφέρει και δύο επιτοίχια συστήματα φόρτισης για τους ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων Bmw i3 και i8. Οι οδηγοί θα έχουν την δυνατότητα να φορτίζουν το όχημα γρηγορότερα και να ελέγχουν μέσω Wi-Fi τα πάντα για τη διαδικασία φόρτισης. Δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμες στη χώρα μας αυτές οι τεχνολογίες. Το σίγουρο είναι πως η Bmw κάνει την αρχή για την δημιουργία συστημάτων που θα προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον άνθρωπο και στον πλανήτη.

ΠΗΓΗ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ