280MWh μπορούν να παράγονται ετησίως από το πρωτοποριακό αυτό έργο στην Νορμανδία.

Η Υπουργός Περιβάλλοντος παρουσίασε το πάνελ, μεγάλη ποσότητα από τα οποία είναι τοποθετημένα στην άσφαλτο.

Ένας δρόμος που παράγει ρεύμα

Διαβάστηκε από 2585 αναγνώστες -

Η Γαλλίδα Υπουργός Περιβάλλοντος παρουσίασε σήμερα στην Νορμανδία τον πρώτο «ηλιακό δρόμο» στην Νορμανδία, μήκους ενός χιλιομέτρου.

 
Το επιτυχημένο έργο εγκατάστασης ηλιακών πάνελ επί του δρόμου στην Αμερική, έδωσε ιδέα και σε μια χώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η Γαλλίδα Υπουργός Περιβάλλοντοςπαρουσίασε σήμερα τον πρώτο «ηλιακό δρόμο» στην Νορμανδία, μήκους ενός χιλιομέτρου.
 
Πρόκειται για μια συστοιχία από πάνελ τοποθετημένα στην άσφαλτο με δυνατότητα παραγωγής 767 κιλοβατώρες/ημέρα. Το καλοκαίρι βέβαια η παραγωγή ενέργειας μπορεί να φτάσει τις 1500 κιλοβατώρες. Κάθε πάνελ  έχει σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτικό και να αντέχει το καθημερινό «πάτημα» από τα αυτοκίνητα. Η εγκατάσταση υπολογίζεται ότι θα παράγει περίπου 280 MWh τον χρόνο.

Το εντυπωσιακό χαρακτηριστικό πέρα από όλα τα άλλα είναι το γεγονός ότι την καθημερινή παραγωγή ενέργειας θα έχουν την ευκαιρία να την βλέπουν οι κάτοικοι της πόλης σε μια μεγάλη οθόνη τοποθετημένη στο κέντρο.

Το έργο κόστισε 5.000.000 ευρώ για την κατασκευή του και θα δοκιμαστεί για τα επόμενα δύο χρόνια, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί καθημερινά «επάνω» του περίπου 2.000 οχήματα με τους οδηγούς τους.

 ΠΗΓΗ
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ