IHS: Η αποθήκευση ενέργειας ξεπερνά τα 40GW ως το 2022

Διαβάστηκε από 1089 αναγνώστες -

Η διασυνδεδεμένη αποθήκευση ενέργειας που έχει εγκατασταθεί συνολικά, θα υπερβεί τα 40GW μέχρι το 2022, σύμφωνα με έκθεση της IHS που δημοσιεύθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου.

 

Η έκθεση με τίτλο «The Future of Grid-Connected Energy Storage», υποστηρίζει ότι με την αγορά να κυριαρχείται από έργα επίδειξης κατά τη διάρκεια του 2012 και 2013, μόνο περίπου 340MW συστημάτων διασυνδεδεμένης αποθήκευσης ενέργειας (GESS) εγκαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο, σύμφωνα με το διευθυντή ηλιακής έρευνας της IHS, Sam Wilkinson, και την συν-συγγραφέα Abigail Ward, ο ετήσιος ρυθμός εγκαταστάσεων θα αυξηθεί σε πάνω από 6Gw από το 2017, εν μέρει λόγω της ανάγκης σύνδεσης αυξημένου όγκου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η ηλιακή, στα δίκτυα.

Η IHS προβλέπει ότι η κυρίαρχη τεχνολογία στην GESS, θα είναι ιόντων λιθίου (Li-ion), αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 60% των ετήσιων εγκαταστάσεων το 2017, λόγω της προσαρμοστικότητάς τους στο χειρισμό, τόσο της ενέργειας όσο και των ενεργοβόρων εργασιών. Η έκθεση υποστηρίζει ότι οι πηγές εσόδων που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, θα είναι αναγκαίες για να καθοριστεί το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για τις GESS, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει την ευελιξία της τεχνολογίας Li-ion μπαταριών.

Μακροπρόθεσμα, η έκθεση υποστηρίζει ότι άλλες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των θειούχου νατρίου, χλωριούχου νατρίου-νικελίου, μπαταρίες ροής και εναλλακτικά συστήματα πεπιεσμένου αέρα αποθήκευσης ενέργειας, θα αρχίσουν να λαμβάνουν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, ιδίως για ενεργοβόρες λειτουργίες, με την έκθεση να αναφέρει το πλεονέκτημα του χαμηλότερου πρότερου κόστους από τις Li-ion, για αυτές τις τεχνολογίες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ