Σάλτσμπουργκ: Κατοικίες βασίζονται στον ήλιο για θέρμανση

Διαβάστηκε από 1068 αναγνώστες -

Από τις αρχές του τρέχοντος μήνα, μιας πλήρως κατοικημένη περιοχή στο Σάλτσμπουργκ, με σχεδόν 300 σπίτια, ένα νηπιαγωγείο, μια φοιτητική εστία και καταστήματα, θερμαίνεται από ηλιακούς συλλέκτες, επιφάνειας πάνω από 2.000 τ.μ..

 

Το πρώτο στάδιο του έργου «Stadtwerk Lehen» ξεκίνησε στα τέλη του 2011 και αποτελείται από περισσότερα από 1.550 τ.μ. επιφάνειας συλλεκτών σε έντεκα κτίρια χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης. Το έργο έχει πλέον διευρυνθεί κατά επιπλέον 500 τ.μ. με συλλέκτες μεγάλης έκτασης από την αυστριακή TiSUN. Τα νέα πάνελ είχαν εγκατασταθεί στην συνοριακή βιομηχανική περιοχή. Το έργο υλοποιήθηκε από την Salzburg AG σε μια περιοχή 42.000 τ.μ. της εταιρείας κατοικιών του Σάλτσμπουργκ και της μη κερδοσκοπικής εταιρείας κατοικιών «Heimat Österreich».

«Η χρήση ενός συστήματος ηλιακής ενέργειας με περίπου 5 τ.μ. συλλεκτών ανά μονάδα μειώνει τις εκπομπές CO2 ενός νοικοκυριού κατά περίπου 800 κιλά το χρόνο», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της TISUN, Robin M. Welling.

Εκτός από την ηλιακή θερμότητα, ένα φωτοβολταϊκό σύστημα έχει εγκατασταθεί, το οποίο παρέχει ηλεκτρική ενέργεια στην κατοικημένη περιοχή.


 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ