Το Feldheim αποτελεί κατοικία σε μόλις 150 ανθρώπους, αλλά έχει γίνει ένα σημαντικός τουριστικός προορισμός τα τελευταία χρόνια, ελκύοντας δημοσιογράφους, αντιπροσωπείες και κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο, για να θαυμάσουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της πόλης.
Το 2010, οι κάτοικοι του Feldheim κατέβαλαν, ο καθένας, το ποσό των ¤3.000, για να δημιουργήσουν το δικό τους ηλεκτρικό δίκτυο, το οποίο τους έδωσε τον έλεγχο πάνω στις τιμές του ηλεκτρικού στην πόλη. Το αποτέλεσμα ήταν οι κάτοικοι να πληρώνουν τώρα περίπου 30% λιγότερο για την ηλεκτρική τους ενέργεια.
Η στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ξεκίνησε στη δεκαετία του 1990, όταν στην πόλη εγκαταστάθηκε μια ανεμογεννήτρια ώστε να επωφεληθεί από τους ισχυρούς ανέμους της περιοχής. Σύντομα, οι ανεμογεννήτριες άρχισαν να πολλαπλασιάζονται και τώρα το αιολικό πάρκο περιέχει περισσότερες ανεμογεννήτριες από τα σπίτια στην πόλη. Το 2008, η πόλη έχτισε ένα εργοστάσιο βιοαερίου, ¤1,7 εκατομμυρίων, που μετατρέπει την κοπριά των χοίρων και το αχρησιμοποίητο καλαμπόκι, σε θερμότητα. Η εγκατάσταση βιοαερίου δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους του Feldheim να μειώσουν το κόστος θέρμανσης κατά περίπου 10%.
Η ενεργειακή ανεξαρτησία δεν ήρθε από τη μια μέρα στην άλλη. Συνέβη κάπως οργανικά, καθώς κάθε κομμάτι προστέθηκε χωριστά. Στη συνέχεια, η πόλη κατασκεύασε εγκαταστάσεις αποθήκευσης που θα είναι σε θέση να κρατήσουν αρκετή ενέργεια για να καλύψουν τη ζήτηση δύο ημερών.
Home | Sitemap | Συνεργασία | Επικοινωνία |
Copyright © 2025 - 4green.gr