Η EU ProSun Glass υποστηρίζεται από την EU ProSun, ο συνασπισμός που ξεκίνησε τις έρευνες του εμπορίου εισαγόμενων φωτοβολταϊκών προϊόντων στην Ευρώπη από την Κίνα. Ο συνασπισμός υποστηρίζει ότι το 90% των εισαγωγών της ΕΕ ηλιακού γυαλιού, προέρχεται από την Κίνα.
«Η νέα υπόθεση δείχνει ότι η στρατηγική της Κίνας να κυριαρχήσει στον ηλιακό τομέα δεν περιορίζεται μόνο στους ηλιακούς συλλέκτες, αλλά επηρεάζει και άλλα υλικά όπως το γυαλί», δηλώνει ο Πρόεδρος της EU ProSun και αντιπρόεδρος της SolarWorld, Milano Nitzschke. «Είναι θέμα χρόνου για το πότε οι κατασκευαστές εξοπλισμού και πρώτων υλών θα ακολουθήσουν».
Η EU ProSun υποστηρίζει ότι η αύξηση των κινεζικών εξαγωγών ηλιακού γυαλιού στην ΕΕ αποτελεί μέρος του πενταετούς σχεδίου στόχου του έθνους να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά, συμπεριλαμβανομένων των φωτοβολταϊκών πολυκρυσταλλικού πυριτίου, του εξοπλισμού και του ηλιακού γυαλιού.
Η κατάθεση της αναφοράς της EU ProSun έπεται της έναρξης της έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Σεπτεμβρίου του 2012 για το αντιντάμπινγκ των εισαγόμενων wafer πυριτίου καθώς και των ηλιακών κυττάρων και φωτοβολταϊκών μονάδων.
Ωστόσο, η EU ProSun σημειώνει ότι η ίδια και η EU ProSun Glass είναι ξεχωριστές πρωτοβουλίες, με διαφορετικές εταιρείες-υποστηρικτές.
Home | Sitemap | Συνεργασία | Επικοινωνία |
Copyright © 2025 - 4green.gr