Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του IMS Research, The World Market for Microinverters & Power Optimizers 2012, οι μικρομετατροπείς και οι βελτιστωποιητές ισχύoς αποτελούν το ταχύτερα αυξανόμενο τμήμα στον τομέα των φωτοβολταϊκών μετατροπέων.
Το 2011, αναφέρει, οι αποστολές αυξήθηκαν κατά 180% και τα έσοδα 160%, φτάνοτνας τα 200 εκατομμύρια δολάρια. Εν τω μεταξύ, φέτος, η βρετανική εταιρεία ερευνών προβλέπει ότι οι αποστολές θα αυξηθούν κατά πάνω από 70% για να φθάσουν σχεδόν τα 900 MW δυναμικού.
Προσθέτει ότι αν και οι μικρομετατροπείς αναμένεται να έχουν μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από τους βελτιστωποιητές για το 2012, μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, οι αποστολές βελτιστωποιητών ισχύος θα ξεπεράσουν τους μικρομετατροπείς. Έως το 2016, η IMS Research προβλέπει ότι οι 2 τεχνολογίες θα αποτελούν το 10% της αγοράς μετατροπέων, αντιπροσωπεύοντας έσοδα περίπου 1,5 δισεκατομμύριων δολαρίων.
Συνολικά, η IMS Research πιστεύει ότι οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστραλία και η Ιαπωνία είναι οι πιο ελκυστικές αγορές για εξοπλισμό, που φαίνεται να αναλλαμβάνουν μέχρι και το 25% του μεριδίου αγοράς σε αυτές τις περιοχές, μέχρι το 2016.
Ενώ η εταιρεία προσδιόρισε πάνω από 25 προμηθευτές μικρομετατροπέων και βελτιστωποιητών ισχύoς, μόνο 3, οι Enphase Energy, SolarEdge και Tigo, αντιπροσώπευσαν πάνω από το 90% των αποστολών. Ωστόσο, «η αγορά αναμένεται να τμηματοποιηθεί σημαντικά».
Home | Sitemap | Συνεργασία | Επικοινωνία |
Copyright © 2025 - 4green.gr