Οι τιμές των Ιαπωνικών ταριφών (FiT), που τέθηκαν τη 18η Ιουνίου, «έχουν ενισχύσει το ενδιαφέρον των ατόμων και των ιδιοκτητών επιχειρήσεων να χρησιμοποιήσουν τις οροφές τους ή τα μη χρησιμοποιούμενα αγροτεμάχια για την ηλιακή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Kazuhiro Yoshida, ο οποίος ηγείται των ηλιακών επιχειρήσεων της εταιρείας στην Οσάκα.
Η Panasonic μπορεί να αυξήσει την παραγωγή πάνελ της ως και 800 μεγαβάτ κατά το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο του 2014, από τα περίπου 600 μεγαβάτ του τρέχοντος οικονομικού έτυος.
Η εταιρεία αλλά και οι ανταγωνιστές της κατασκευαστές πάνελ, συμπεριλαμβανομένων της Sharp Corp και της Kyocera Corp, αναμένεται να επωφεληθούν, με την εκκίνηση του προγράμματος τον επόμενο μήνα. Οι εταιρείες κοινής ωφέλειας θα καταβάλουν ¥ 42 ανά κιλοβατώρα για 20 χρόνια στους παραγωγούς ηλιακής ενέργειας, δηλαδή σχεδόν διπλάσιο ποσό από αυτό της Γερμανίας, τη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου σε εγκαταστάσεις.
Home | Sitemap | Συνεργασία | Επικοινωνία |
Copyright © 2025 - 4green.gr