Solar Cells: Φωτοβολταϊκά συστήματα ισχύος 6,9MW

Νέα φωτοβολταϊκά έργα, που θα φτάνουν σε συνολική ισχύ τα 6,9MW, αναμένεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Μαΐου από τον όμιλο Solar Cells Hellas.

 
Ειδικότερα, πρόκειται για φ/β έργα ισχύος 2,5MW στον νομό Ηλείας, 3,7ΜW στον νομό Μεσσηνίας, 600 kW στον νομό Φθιώτιδας και 100kW στον νομό Βοιωτίας, τα οποία βρίσκονται στην τελική φάση της υλοποίησης τους και διασύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με τη λειτουργία των παραπάνω έργων θα αποφευχθεί η εκπομπή 9.135.000 kg διοξειδίου του άνθρακα, όσο απορροφούν ετησίως 12.600 στρέμματα δάσους.

Εν τω μεταξύ, ο όμιλος Solar Cells Hellas πραγματοποίησε τον Μάρτιο φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις συνολικής ισχύος 100kW σε οικίες στους νομούς Κορινθίας, Αρκαδίας, Τρικάλων, Ηλείας και Αττικής. Με τη λειτουργία τους θα αποτρέπεται η έκλυση 145.000kg διοξειδίου του άνθρακα. Από τα έργα αυτά, τα συστήματα ισχύος 18,9 kW στο ΤΕΕ Καματερού και ισχύος 2,7kW στους Αγίους Θεοδώρους του νομού Κορινθίας ολοκληρώθηκαν με πλαίσια της Soltech.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ