Degerenergie: Trackers σε στέγες & ταράτσες
Διαβάστηκε από 1125 αναγνώστες -
Η ευελιξία των προϊόντων της Degerenergie δίνει εφόδια στους εγκαταστάτες ώστε να προσφέρουν εγκαταστάσεις στη κλίμακα των MW, σε έργα βιομηχανικών κτιρίων και στο πρόγραμμα των στεγών.
Από τον Ιούνιο του 2009 υπάρχει εγκατεστημένη βιομηχανική ταράτσα ονομαστικής ισχύος 19.8kWp επιφανείας 1000 τμ στο νομό Τρικάλων με την εφαρμογή 18 toptracker 8.5. Η ετήσια παραγωγή αυτού του πάρκου έφτασε στις 1850 kWh/kWp το 2010 και 1910 kWh/kWp to 2011, δηλαδή περισσότερο από 30% σε σχέση με τις σταθερές εγκαταστάσεις στην περιοχή (αναφορά η τιμή 1450 kWh/kWp).
Ο μονο-αξονικός ιχνηλάτης toptracker 8.5 έχει τέτοια χαρακτηριστικά και χαμηλό ύψος (κάτω από 2.39 μέτρα) ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί σε δώματα. Ένα τυπικό «δεκάρι» του προγράμματος των ηλιακών στεγών χρειάζεται 8 ιχνηλάτες toptracker 8.5 προσφέροντας εγκατεστημένη ισχύ 9.6 kWp (έκαστος ιχνηλάτης εφοδιάζεται με 5Χ240Wp πάνελ). Η αύξηση της απόδοσης σε σχέση με μια σταθερή βάση είναι τουλάχιστο +30% ενώ το κόστος της συνολικής εγκατάστασης παραμένει ιδιαίτερα χαμηλό, μόλις προσαυξημένο κατά 20%. Ο τελικός πελάτης θα αναμένει αυξημένα αφορολόγητα έσοδα που μπορούν να ανέρχονται ακόμα και σε 10000 Ευρώ. Η απαιτούμενη επιφάνεια δώματος για μια τέτοια εγκατάσταση σίγουρα είναι προσαυξημένη και απαιτεί περί τα 250 τ.μ. Η Degerenergie θέλοντας να υποστηρίξει την εφαρμογή των ιχνηλατών της σε δώματα προσφέρει στους συνεργάτες της υπηρεσίες χωροθέτησης και ανάλυσης σκιάσεων με «εξαντλητική» λεπτομέρεια.
Degerenergie GmbH
Γ. Μαρκόπουλος, Country Manager Ελλάδα & Κύπρος
www.degerenergie.de