Συνάντηση Παπακωνσταντίνου – Rosler

Στις 7 Οκτωβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υπουργού ΠΕΚΑ, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, κ. Philipp Rosler, με θέματα την συμβολή του περιβάλλοντος στην οικονομία, το «Ήλιος», κ.α.

 
Στις δηλώσεις που έκαναν οι δυο αξιωματούχοι, μετά την συνάντησή τους, ο κ. Rosler αναφέρθηκε στην, πολύ καλή, σχέση του με τον υπουργό ΠΕΚΑ, σε πολιτικό αλλά και προσωπικό επίπεδο, γεγονός που δίνει ώση στα σχέδια των δυο υπουργείων για το μέλλον. Τόνισε την σημαντικότητα του περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα της ηλιακής ενέργειας, για την ανάπτυξη και την οικονομία της χώρας. Αναφορικά με το «Ήλιος», πιστεύει ότι υπάρχουν δυνατότητες εξαγωγής ηλιακής ενέργειας προς τη Γερμανία, αφού απαντηθούν ερωτήματα όπως η διεύρηνση των δικτύων και η χρηματοδότηση. Εμφανίζεται όμως θετικός, για την επίλυση των προβλημάτων σε συναίνεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, από την πλευρά του, μίλησε για την για τις δωθήσες ευκαιρίες για την ανάλυση των επενδυτικών ευκαιριών και δυνατοτήτων που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του ΥΠΕΚΑ, κυρίως στις ΑΠΕ, αλλά και σε άλλους τομείς. Όσο για το «Ήλιος», ο υπουργός ανέφερε την συνέχιση του έργου, σε συνενόηση και με βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να προσδιοριστούν τα ζητήματα δικτύων, να πραγματοποιηθούν τα βήματα για την ενοποίηση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας, αλλά και να βρεθούν οι τρόποι χρηματοδότησής του.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ