Η AE Photonics ιδρύει την AE Photonics Hellas στην Ελλάδα

Διαβάστηκε από 1369 αναγνώστες -

Η AE Photonics, εταιρία χονδικού εμπορίου φωτοβολταϊκών και κατασκευής εργοστασίων παραγωγής ηλιακής ενέργειας, με βάση την Δρέσδη της Γερμανίας, άνοιξε θυγατρικό γραφείο στην πρωτεύουσα, Αθήνα, στα τέλη του Αυγούστου.

 
Η ΑΕ Photonics Hellas ΕΠΕ είναι 100 τοις εκατό θυγατρική της ΑΕ Photonics GmbH & Co KG και διοικείται από τον κ. ΗλίαΤσώνη. Ο κ. Τσώνης είναι διπλωματούχος μηχανικός με εμπειρία πάνω από 30 χρόνια στη διαχείριση των εγκαταστάσεων χονδρικής στη Γερμανία και την Ελλάδα. Έχει εργαστεί αποκλειστικά στον κλάδο των φωτοβολταϊκών για δύο χρόνια.

«Η Ελλάδα είναι το λογικό επόμενο βήμα για εμάς μετά την Ιταλία και το Μαρόκο: από τη μία πλευρά λόγω της διάρκειας της ηλιοφάνειας, σχεδόν 2.940 ώρες ανά έτος (βλ. Ιταλία και Γερμανία), και από την άλλη πλευρά, επειδή, το 2004, η Ελλάδα έθεσε σε εφαρμογή έναν νόμο για την προώθηση φωτοβολταϊκών επενδύσεων, σχεδιαζοντας αύξηση των επενδύσεων σε ποσοστό μέχρι 40 τοις εκατό, ως αποτέλεσμα των σχετικών τροποποιήσεων (νόμος προώθησης 3299/2004) », εξηγεί ο Marco Lamsouguer, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ΑΕ Photonics.

Η ΑΕ Photonics Hellas ΕΠΕ θα προωθήσει αρχικά την κατανομή των πάνελ και αντιστροφέων στην Ελλάδα, μπαίνοντας σε επιχειρηματικό σχέδιο ανάπτυξης σε μεταγενέστερη ημερομηνία. Οι ομάδες – στόχοι για το πρώτο στάδιο είναι εξειδικευμένες εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών, ηλεκτρολόγοι, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές έργων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ