Νέα «πράσινα» γραφεία για τη Siemens

Διαβάστηκε από 3735 αναγνώστες -

Οι νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου, ξεχωρίζουν για την ενεργειακή τους απόδοση και για το «μαχαίρι» στην κατανάλωση και τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

 
Κατόπιν σχετική απόφασης του 2010 και μετά από τρία χρόνια κατασκευαστικών εργασιών, η Siemens μετακινήθηκε σε νέα έδρα στο Μόναχο της Γερμανίας, με στόχο -μεταξύ άλλων- να μειώσει και τα λειτουργικά της έξοδα, με στροφή στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα νέα κεντρικά γραφεία της εταιρείας έχουν κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να εκτιμάται ότι σε ετήσιο επίπεδο, οι εκπομπές CO2, θα μειωθούν δραματικά, ενώ η ενεργειακή τους κατανάλωση θα είναι μικρότερη κατά 90% και η χρήση νερού κατά 75%.

Είναι χαρακτιριστικό ότι το ένα τρίτο της ενέργειας που θα καταναλώνει το κτίριο, θα παράγεται από ένα 1300-τ.μ. φωτοβολταϊκό σύστημα, το οποίο έχει εγκατασταθεί στην οροφή του και το οποίο έχει περισσότερα από 800 πάνελ και ισχύ της τάξης των 300 kW. Επίσης, έχουν χρησιμοποιηθεί σχεδόν 7.400 LED φώτα για να ελαχιστοποιηθεί η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται από το κτίριο, ενώ αισθητήρες φωτός της ημέρας και ανιχνευτές παρουσίας τη νύχτα, βοηθούν να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας κατά 25%. Επιπλέον 30.000 data points συλλέγουν δεδομένα γύρω από το κτίριο για τον έλεγχο της θέρμανσης, του εξαερισμού και του κλιματισμού, με τους εργαζόμενους να είναι σε θέση να τα προσαρμόσουν, στις περιοχές τους, όπως απαιτείται.

Κατά τα άλλα, τα νέα κεντρικά γραφεία της Siemens, καλύπτουν 45.000 τ.μ., με τα κτίρια να διαθέτουν γυάλινη πρόσοψη συνολικής επιφάνειας 16.000 τ.μ., ενώ στο χώρο υπάρχουν και πλήθος πράσινων αυλών, συντριβάνι, εστιατόριο και καφετέρια. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ