Ηλιακό ποδήλατο στην «υπηρεσία» της κοινωνίας

Διαβάστηκε από 1598 αναγνώστες -

Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που τροφοδοτείται από ηλιακή ενέργεια, θα κάνει βόλτες στην πόλη Saint Paul της Μινεσότα, στα πλαίσια ενός νέο0υ κοινωνικού πρότζεκτ.

 
Τη σημασία των ανθρωπίνων ιστοριών θέλει να αναδείξει ένα νέο αμερικανικό πρότζεκτ, το οποίο περιλαμβάνει και τη χρήση ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου, το οποίο συνδυάζει την ηλιακή με την ανθρώπινη ενέργεια.

Πρόκειται για το οικολογικό μέσο μεταφοράς ELF, το οποίο σχεδίασε και κατασκεύασε ο εφευρέτης Rob Cotter και το οποίο θα ρυμουλκεί ένα τρέιλερ εξοπλισμένο με iPads, μικρόφωνα και ενισχυτή, στυλό και χαρτί, αλλά και φωτογραφικές μηχανές Polaroid. Το ποδήλατο θα οδηγούν διάσημοι σκηνοθέτες, συγγραφείς και καλλιτέχνες, καλώντας απλούς πολίτες να μοιραστούν με όλο τον κόσμο, τις ιστορίες τους.

Το πρωτότυπο αυτό πρότζεκτ φέρει την ονομασία Storymobile 2.0 και έχει ως μότο το «Μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο, όταν μοιραζόμαστε», ενώ στόχος του είναι συμβάλλει στην εμπλοκή των ανθρώπων στις κοινότητές τους, μέσω ιστοριών που αφορούν την καθημερινότητά τους, μέσα σε αυτές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ