Κοινότητες υδρογόνου από την Toyota

Διαβάστηκε από 2439 αναγνώστες -

Τα δικαιώματα του συστήματος H2Pia αγόρασε η Toyota, σκοπεύοντας να ενισχύσει τον οικιακό της τομέα, με μία νέα πρόταση που περιλαμβάνει την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών υδρογόνων.

 
Στον τομέα του housing, φαίνεται έτοιμη να επανέλθει «δυναμικά», η αυτοκινητοβιομηχανία της Toyota, η οποία διαθέτει εδώ και πολλά χρόνια και τομέα κατασκευαστικό, με εστίαση στα προκατασκευασμένα σπίτια.
Στο πλαίσιο της κυκλοφορίας λοιπόν, του νέου μοντέλου «Mirai» με υδρογόνο και των σχετικών εγκαταστάσεων για πρατήρια υδρογόνου, η εταιρεία αγόρασε και τα δικαιώματα του «ονειρικού» δανέζικου συστήματος H2Pia, με στόχο να το θέσει σε εφαρμογή, το συντομότερο δυνατό.
Το H2Pia αποτελεί ουσιαστικά μία πλήρη αστική κοινότητα, με δρόμους, κατοικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα, όπου οι κάτοικοί της μπορούν να απολαμβάνουν τη ζωή, σε ένα καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν, βασικό ζωτικό σημείο της εν λόγω κοινωνίας, θα είναι οι νέες τεχνολογίες υδρογόνου. Σε κάθε σπίτι, το οποίο μπορεί να είναι αυτόνομο ή διασυνδεδεμένο σε ένα κοινοτικό δίκτυο, θα υπάρχει ένα υβριδικό αυτοκίνητο υδρογόνου, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να τροφοδοτεί με ενέργεια τους πάντες, μέσω και του δικτύου, όταν δεν χρησιμοποιείται από τον ιδιοκτήτη του οδηγό.
Πέραν της παραγωγής ενέργειας όμως, το σχέδιο περιλαμβάνει και μία σειρά από επιπλέον στοιχεία υγιούς διαβίωσης, όπως καινοτόμες εσωτερικές και εξωτερικές σχεδιάσεις των κτιριακών εγκαταστάσεων, άφθονη βλάστηση, αλλά και συγκεντρωμένες περιφερειακές υποδομές, ώστε να περιοριστεί και η ανάγκη μετακίνησης.
Προς το παρόν, πάντως, η Toyota δεν έχει ανακοινώσει που σκοπεύει να εγκαταστήσει την πρώτη σχετική -και πιλοτική- κοινότητα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ