¶νοιξε τις «πύλες» της η Climatherm - Energy 2016

Το ενδιαφέρον των σημαντικότερων εκπροσώπων του κλάδου της Ενέργειας, στρέφεται από σήμερα, στη Διεθνή Έκθεση Climatherm - Energy 2016, που διεξάγεται στο Metropolitan Expo, με διοργανώτρια εταιρία την Project.

 
Όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που διανύει η χώρα μας και πόσο μάλλον οι επιχειρήσεις του κλάδου μας. Η διοργανώτρια εταιρία Project, όμως, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις που επιμένουν να στέκονται στην αγορά, εδώ και 27 χρόνια με την εμπειρία της, την αξιοπιστία, και την εξειδίκευση, αποδεικνύει ότι μπορεί και βρίσκεται πάντα κοντά στον κλάδο, δίνοντας έτσι ένα αισιόδοξο μήνυμα στις επιχειρήσεις και στην αγορά.
Εξοικονόμηση Ενέργειας, Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Ηλιακή Ενέργεια, Φυσικό Αέριο, Κλιματισμός, Θέρμανση, Εξαερισμός, Βιομηχανική Ψύξη, Φωτοβολταϊκά, Ύδρευση, και Οικονομικός Φωτισμός – LED, είναι θέματα που θα απασχολήσουν έντονα τη χώρα μας, την αγορά, και τις επιχειρήσεις (ξενοδόχους, εμπόρους, τεχνικές εταιρίες), για αυτό λοιπόν προσκαλεί τους επαγγελματίες του χώρου να συμμετέχουν στη Διεθνή έκθεση Climatherm – Energy2016, ώστε να ενημερώσουν και να συνεργαστούν με τους χιλιάδες εμπορικούς επισκέπτες που ήδη γνωρίζουν ότι μόνο στη Διεθνή έκθεση Climatherm – Energy, θα έχουν την πιο έγκυρη ενημέρωση.
Στο διεθνών προδιαγραφών εκθεσιακό χώρο MetropolitanExpo, με την υψηλού επιπέδου οργάνωση, και τη στοχευμένη διαφήμιση σε όλα τα μέσα, έχοντας την στήριξη όλων των φορέων εξειδίκευσης, διοργανώνονται ημερίδες και σεμινάρια όπως το σεμινάριο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε) με τίτλο «Ενεργειακή Αποδοτικότητα και κόστος κατά την αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων σε μηδενικήςενεργειακής κατανάλωσης», την Ημερίδα του Συλλόγου ΠΣΔΜ-Η με τίτλο «Εναλλακτικές Τεχνολογίες», της εταιρίας NOBEL με τίτλο «Κεντρικά Ηλιακά Συστήματα σε Μεγάλης Κλίμακας Ξενοδοχειακές Εγκαταστάσεις», της εταιρίας Π.Η. Κατσαφάνας Α.Ε.Ε με τίτλο «Λέβητες Αερίου και Πετρελαίου Συμπύκνωσης Bosch», του Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου με τίτλο «Το Κτίριο Που Διδάσκει Εξοικονόμηση», αλλά και της εταιρίας Globiled με τίτλο «Λύσεις Εξοικονόμησης Ηλεκτρικού Ρεύματος με Χρήση Λαμπτήρων Τεχνολογίας LED» συγκεντρώνοντας υψηλά επίπεδα επισκεπτών, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι προσφέρει στους επισκέπτες της έναν χώρο για συναντήσεις με ουσιαστικό επαγγελματικό και οικονομικό όφελος.

Χαιρετισμός υπουργού ΠΕΝ, Πάνου Σκουρλέτη

Το δικό του χαιρετισμό στην έκθεση, έστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, επισημαίνοντας τη σημασία της για τον κλάδο. Αναλυτικά, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε τα εξής:
«Επιτρέψτε μου πρώτα απΆ όλα να ευχηθώ κάθε επιτυχία στην Έκθεση Climatherm – Energy 2016, στα εγκαίνια της οποίας δεν παρίσταμαι λόγω ανελαστικών υποχρεώσεων.
Ωστόσο, αντιλαμβάνομαι πλήρως τη σημασία και την ανάγκη αυτής της διοργάνωσης για τις επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίες βρίσκονται στην «πρώτη γραμμή» της αγοράς, μέσα σε ένα περιβάλλον διαρκούς δοκιμασίας των αντοχών όλων των οικονομικών και κοινωνικών παραμέτρων, τα τελευταία έξι χρόνια.
Το γεγονός ότι πρόκειται για μια έκθεση διεθνούς χαρακτήρα, μεγιστοποιεί την θετική συμβολή της, σε μια περίοδο που οι δυσκολίες με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα μας, ξεπερνούν τις συνέπειες της μακρόχρονης οικονομικής κρίσης, με το προσφυγικό ζήτημα να δοκιμάζει τις αντοχές και τις αξίες ολόκληρης της Ευρώπης.
Η σημασία της Έκθεσης επιβεβαιώνεται και από το εύρος της, καθώς επιχειρεί να «εκθέσει» τις επαγγελματικές προτάσεις και λύσεις των ειδικών σε τομείς όπως είναι η Εξοικονόμηση Ενέργειας, η Ενεργειακή Αναβάθμιση των Κτιρίων, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, το Φυσικό Αέριο, η θέρμανση, η ψύξη, ο φωτισμός και πολλοί ακόμη.
Στο σημείο αυτό θέλω να σας μεταφέρω την αισιοδοξία μου, η οποία συμβαδίζει με το σύνθημα της Έκθεσης «Μαζί για ένα ενεργειακά βιώσιμο μέλλον». Οι αντοχές της ελληνικής Οικονομίας ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθώς διαψεύστηκαν οι εκτιμήσεις για βαθειά ύφεση μέσα στο 2015. Το τραπεζικό σύστημα έχει σταθεροποιηθεί. Οι πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης μπορεί να φανούν μέσα στο 2016.
Ο ενεργειακός τομέας είναι θεμελιακό στοιχείο της Οικονομίας και πραγματικά μπορεί να κάνει τη διαφορά σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια της κυβέρνησης, μα και του συνόλου της κοινωνίας, για ανάπτυξη, διέξοδο από τη λιτότητα, για μια νέα αρχή.
Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προωθούμε με μεθοδικό τρόπο τη διαμόρφωση ενός νέου ενεργειακού τοπίου. Δομικά στοιχεία του είναι η αξιοποίηση όλων των εγχώριων πηγών με διαφάνεια και κοινωνικό αντίκρισμα, η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας, η ομαλή μετάβαση στους νέους κανόνες της ευρωπαϊκής αγοράς, ο δημόσιος έλεγχος στις βασικές ενεργειακές υποδομές, η ενεργειακή ασφάλεια μέσω της πολλαπλότητας πηγών και οδεύσεων. Η πρόοδος σΆ αυτόν, ειδικά, τον τομέα είναι σχεδόν χειροπιαστή για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, κάτι που οφείλεται στην ενεργητική και πολυδιάστατη κυβερνητική προσπάθεια, η οποία συνδέει τα προτάγματα της ενεργειακής πολιτικής με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, παράγοντας ένα πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.
Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο, χαιρετίζω την έναρξη της Έκθεσης και τις πολύ σημαντικές εκδηλώσεις που την πλαισιώνουν, μεγεθύνοντας το θετικό «αποτύπωμά της».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ