Έργα αναβάθμισης ηλεκτροφωτισμού στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Διαβάστηκε από 1046 αναγνώστες -

Η BIGSOLAR Α.Ε., ολοκλήρωσε και παρέδωσε στον Αναπτυξιακό Συνδέσμο Δυτικής Αθήνας το έργο της Ενεργειακής Αναβάθμισης Τμήματος του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού του πάρκου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», στο Δήμο Ιλίου της Αττικής.

 
Το εν λόγω έργο, το οποίο συνίσταται στην προμήθεια και εγκατάσταση εκατό αυτόνομων φωτοσυστήματων LED (τα οποία τροφοδοτούνται με ενέργεια από φωτοβολταϊκά πάνελ), υλοποιήθηκε με φωτιστικά τεχνολογίας LED ισχύος 40W και φωτεινής ροής 4.100 lumen της BIGSOLAR LED. Τα φωτιστικά είναι τοποθετημένα επί ιστού 6M που φέρει στην κορυφή του solar panel 100W και μπαταρία 100AH, η οποία εξασφαλίζει αυτονομία τριών ημερών. Με τα αυτόνομα αυτά φωτιστικά αναβαθμίζεται σημαντικά τμήμα του ηλεκτροφωτισμού του πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», τονίζεται ο οικολογικός χαρακτήρας του πάρκου αφού μειώνεται το ανθρακικό του αποτύπωμα τόσο λόγω της τεχνολογίας LED όσο και λόγω των φωτοβολταϊκών πάνελ, ενώ ελαχιστοποιούνται τα κρούσματα βανδαλισμών και κλοπών που υπήρχαν στο παλιό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. 

Το έργο αυτό τονίζει την ταυτότητα της Big Solar ως κορυφαίας Εταιρείας Ενεργειακής Εξοικονόμησης (ESCO), η οποία έχει την δυνατότητα να προσφέρει λύσεις που συνδυάζουν την εφαρμογή εξοπλισμού εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας όπως ο φωτισμός Led, με την εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές, όπως τα φωτοβολταϊκά. Αντανακλά, επίσης τη διαρκώς εντεινόμενη τάση αντικατάστασης του συμβατικού φωτισμού με φωτισμό τεχνολογίας Led, ο οποίος προσφέρει σημαντική εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας έως και 85%. Επισημαίνεται ότι οι σχετικές επενδύσεις έχουν εξαιρετικές αποδόσεις αφού η περίοδος επιστροφής κεφαλαίου κυμαίνεται, στις πλείστες των περιπτώσεων, μεταξύ 6 και 18 μηνών!

Σχετικά με την BIGSOLAR :
Η BIG SOLAR A.E. ιδρύθηκε το 2009 και δραστηριοποιείται, κυρίως, στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Ενεργειακής Εξοικονόμησης. Είναι ο μεγαλύτερος διανομέας εξοπλισμού φωτοβολταϊκών συστημάτων στην Ελλάδα. Επιπλέον των φωτοβολταϊκών πλαισίων και αναστροφέων, στο προϊόντικό χαρτοφυλάκιο της BIG SOLAR περιλαμβάνονται αντλίες θερμότητας αέρος-νερού και γεωθερμίας, κεντρικά συστήματα ψύξης/θέρμανσης, λέβητες φυσικού αερίου και βιομάζας, γεννήτριες συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, ηλιοθερμικά και υβριδικά φ/β συστήματα, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας καθώς και λαμπτήρες φωτισμού και φωτιστικά LED για κάθε χρήση.

Ειδικότερα, όσον αφορά στον κλάδο του φωτισμού, η BIG SOLAR έχει συστήσει την BIG SOLAR LED, η οποία στελεχώνεται απο μία μεγάλη και έμπειρη ομάδα επιστημόνων και τεχνικών, που της δίνει τη δυνατότητα να παρέχει άμεση και αξιόπιστη υποστήριξη σε κάθε πελάτη τόσο πριν όσο και μετά την πώληση, ενώ έχει αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίους κατασκευαστές ανά τον κόσμο που της επιτρέπουν να διατηρεί το πλήρες φάσμα των προϊόντων LED καλύπτοντας κάθε πιθανή ανάγκη φωτισμού εσωτερικών ή εξωτερικών χώρων.
Για περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της BIGSOLAR LED, επισκεφθείτε το www.bigsolarled.com

Σχετικά με τον ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (Α.Σ.Δ.Α):
Η Δυτική Αθήνα, αποτελεί μια γεωγραφική και αστική ενότητα που εκτείνεται από Βορειοδυτικά έως Δυτικά του Λεκανοπεδίου και ανήκει στο Δυτικό Λεκανοπέδιο. Καλύπτει μια έκταση 7.005 εκταρίων και ο σημερινός πληθυσμός της ανέρχεται σε 600.000 κατοίκους.
Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) ιδρύθηκε το 1989 μετά από κοινή απόφαση εννέα Δήμων της περιοχής και συγκεκριμένα των Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων, Αιγάλεω, Ζεφυρίου, Ιλίου, Καματερού, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των υπερτοπικών και διαδημοτικών προβλημάτων της περιοχής για την οικολογική και βιώσιμη ανάπτυξη της.


Σχετικά με το Πάρκο «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»:
Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» βρίσκεται στη θέση με το τοπωνύμιο «Πύργος Βασιλίσσης» στο δυτικό τμήμα του αστικού ιστού της Αθήνας, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ίλιου. Γειτνιάζει προς τα ανατολικά με το Δήμο Αγ. Αναργύρων και προς τα βόρεια με το Δήμο Καματερού. Αποτελεί το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων (ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Hyde park στο Λονδίνο έχει έκταση 1.420 στρέμματα ενώ ο Εθνικός Κήπος, στο κέντρο της Αθήνας, μόνο 158 στρέμματα).

Η ύπαρξη του υγρού στοιχείου σε μεγάλη έκταση του Πάρκου, τόσο με τη μορφή των έξι τεχνητών λιμνών του, όσο και του ομοίως τεχνητού καναλιού, που εξασφαλίζει τη ροή του νερού μεταξύ των λιμνών και την ανακύκλωσή του, καθώς και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του πάρκου, το καθιστούν έναν πραγματικά σπάνιο θησαυρό φυσικού κάλλους και μάλιστα μέσα στον οικιστικό ιστό με στοιχεία μοναδικά, τόσο για τη δυτική Αθήνα, όσο και για ολόκληρη την Αττική. Το πάρκο ανήκε στην Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (Κ.Ε.Δ.) και παραχωρήθηκε στον Οργανισμό της Αθήνας το 1993.
Από το 2001 (αρ.πρωτ. 4007/13.11.01) η χρήση του παραχωρήθηκε στον Α.Σ.Δ.Α. ενώ στα τέλη του 2002 δημιουργήθηκε ο Φορέας Διαχείρισης του Πάρκου (ΦΕΚ 172Α/26.07.02) που λειτουργεί μέχρι σήμερα. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ