Η Kraft Paints στο πρώτο «πράσινο» νοσοκομείο της Ελλάδας

Τα ελληνικά χρώματα KRAFT, πιστά στο όραμα και τη φιλοσοφία τους, συνεχίζουν να επενδύουν στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων.

 
Στο πλαίσιο αυτό, η KRAFT συμμετείχε στο μεγάλο έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. Το Γ.Ν. Καλαμάτας αποτελεί το πρώτο «Πράσινο» Νοσοκομείο της Ελλάδας, το οποίο προχώρησε σε εκτενείς δράσεις και παρεμβάσεις για εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία του.

Συγκεκριμένα, η KRAFT εφάρμοσε το πιστοποιημένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης BIOCLIMA (ΕΤΑ 10/0122) με τη χρήση προηγμένων υλικών, που μπορούν να πετύχουν εξοικονόμηση ενέργειας έως και 40%. Το πιστοποιημένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης BIOCLIMA είναι το Ελληνικό σύστημα με 92 πιστοποιημένους συνδυασμούς από μονωτικά υλικά (διογκωμένη πολυστερίνη, λευκή/γραφιτούχα, εξηλασμένη, πετροβάμβακας), βασικά υλικά αντιρρηγματικής προστασίας (ανόργανα ή οργανικά) και τελικά επιχρίσματα (ακρυλικά, ελαστομερή, σιλοξανικά), σε μεγάλη ποικιλία κοκκομετριών και αποχρώσεων, ειδικά μελετημένων για αντοχή στην UV ακτινοβολία.

Παράλληλα, στην εξωτερική τοιχοποιία του νοσοκομείου εφαρμόστηκε Πιστοποιημένη Ψυχρή Βαφή ΒΙΟCLIMA με το ενεργειακό, θερμοκεραμικό χρώμα CLIMACool Coat. Χάρη στην υψηλή ανακλαστικότητά του στην ηλιακή ακτινοβολία (90% σύμφωνα με μετρήσεις από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), θα συμβάλει στη μείωση της θερμοκρασίας των εξωτερικών επιφανειών, με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση ενέργειας και τη θερμική άνεση στο εσωτερικό του νοσοκομείου. Επιπρόσθετα το CLIMACool Coat, χάρη στην υψηλή υδρατμοδιαπερατότητα και αδιαβροχοποίηση που προσφέρει, προστατεύει αποτελεσματικά τις εξωτερικές επιφάνειες από την υγρασία.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης και ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων, επισκεφθείτε το www.bioclima.gr .

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ