Ηλιακοί φεγγίτες δίνουν τη λύση στην εξοικονόμηση

Διαβάστηκε από 1895 αναγνώστες -

Η προσθήκη του κατάλληλου φυσικού φωτισμού σε ένα κτίριο έχει μια σειρά από οφέλη τόσο για τους ιδιοκτήτες όσο και για τους χρήστες, είτε πρόκειται για σπίτι είτε για μια επιχείρηση.

 
Ο φυσικός φωτισμός μπορεί να μειώσει το κόστος ενέργειας για φωτισμό, καθώς και άλλες δαπάνες τέτοιου εξοπλισμού και μπορεί να αποτελέσει βασικό στοιχείο μιας πιο βιώσιμης κατοικίας ή χώρων γραφείου, είτε πρόκειται για νέα κατασκευή είτε για ανακαίνιση.

Εκτός από τις άμεσες οικονομικές παροχές του φυσικού φωτισμού, έχει επίσης ένα δευτερεύον θετικό αντίκτυπο, που δεν είναι άλλο από θετική επίδραση στην υγεία και την παραγωγικότητα των ανθρώπων που εργάζονται και ζουν σε αυτό. Το «καθαρό» πλήρες φωτισμού που παίρνουμε από το φως του ήλιου δεν είναι μόνο καλό για τα μάτια μας, αλλά συνδέεται επίσης με τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και την απόδοση, καθώς και τη βελτίωση των δεξιοτήτων μάθησης και της αυξημένης προσοχής, μαζί με μια σειρά από άλλα αποτελέσματα .

Οι φεγγίτες μπορεί να αποτελούν μια αποτελεσματική μέθοδο ηλιακού φωτός για ένα δωμάτιο ή ένα κτίριο. Και αν αυτοί οι φεγγίτες είναι σε θέση να ανοίγουν και να κλείνουν κατά βούληση, τότε εκτός από την προσθήκη φωτός, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τον αερισμό του κτιρίου, που πιθανότατα θα προσφέρει εξοικονόμηση σε πρόσθετες δαπάνες μέσω της μείωσης των αναγκών θέρμανσης και ψύης. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι περισσότεροι φεγγίτες έχουν τοποθετηθεί αρκετά μακριά, και το άνοιγμά τους με το χέρι δεν είναι πράγματι πολύ πρακτικό, ένας τηλεχειριζόμενος φεγγίτης, όπως η σειρά φεγγιτών “Fresh Air” της Velux, είναι μια καλή πρότασηι.

Τα μοντέλα της Velux έχουν ένα σύστημα ελέγχου που τροφοδοτείται από μπαταρία για τη λειτουργία των φεγγιτών, με ενσωματωμένο ηλιακό πάνελ για τη διατήρηση της μπαταρίας φορτισμένης, και ελέγχεται και προγραμματίζεται από τηλεχειριστήριο με μια «έξυπνη» οθόνη αφής. Οι φεγγίτες μπορούν να ανοιχτούν με το χέρι, ή σε προγραμματισμένες ώρες, προκειμένου να αερίζεται το δωμάτιο. Για επιπλέον έλεγχο των φεγγιτών, γρίλιες ηλιακής ενέργειας σε 10 διαφορετικά χρώματα μπορούν επίσης να εγκατασταθούν στις μονάδες, επιτρέποντας την περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας και μείωση του κόστους θέρμανσης/ψύξης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ