Γιώργος Κουσιουρής, Διευθύνων Σύμβουλος της D&G TRADE Α.Ε.

Τα ξενοδοχεία αποκτούν… το χρώμα τους!

Διαβάστηκε από 1330 αναγνώστες -

Ο κ. Γιώργος Κουσιουρής, διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Τορόντο του Καναδά, αναλύει τα οφέλη του θερμομονωτικού και στεγανωτικού χρώματος WHITEBEAR για μια επιχείρηση.

 
Ποιά τα όφελη αν βαφτεί ένα κτίριο με WHITEBEAR;
Το WHITEBEAR είναι εργαστηριακά ελεγμένο από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και είναι κατάλληλο για βάψιμο εξωτερικών τοίχων και ταρατσών. Εκτός από το βάψιμο, μειώνει κατά 4-5Cο τη θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου το καλοκαίρι και την ανεβάζει κατά 2-3 Cο το χειμώνα, πράγμα που επιδιώκεται σε κάθε κτίριο. Ειδικά για τα ξενοδοχεία, είναι εξαιρετικά συμφέρον καθώς έχει μεγάλη απόδοση το καλοκαίρι, επιτυγχάνοντας άμεση απόσβεση, από τον πρώτο κιόλας μήνα χρήσης του
.
Πώς προκύπτουν αυτά;
Το WHITEBEAR ανήκει στις λεγόμενες ψυχρές βαφές. Το καλοκαίρι λόγω του μεγάλου συντελεστή ανακλαστικότητας του υλικού (SR= 0,88), ανακλά τη θερμότητα που παράγεται από τις ακτίνες του ήλιου και έτσι, ο εσωτερικός χώρος παραμείνει δροσερός.
Τον χειμώνα υπάρχουν οι εξής παράμετροι:
  • Λόγω της χαμηλής αγωγιμότητας του υλικού (λ=0,05), το WHITEBEARπαρέχει θερμομόνωση έως και κάποιο βαθμό.
  • Επειδή το WHITEBEARείναι χρώμα και απλώνεται παντού, δεν αφήνει θερμογέφυρες.
  • Επειδή είναι στεγανωτικό, δεν επιτρέπει στην υγρασία να εισχωρήσει στους τοίχους ή την ταράτσα. Στεγνοί τοίχοι και πλάκα ταράτσας σημαίνει περισσότερη θερμομόνωση
  • Αν βάψετε εσωτερικά το κτίριο με WHITEBEAR (οροφή και περιμετρικούς τοίχους), λόγω της υψηλής ανακλαστικότητας του υλικού, θα επιτρέψει πίσω στο χώρο το 50% της ακτινοβολούσας θερμότητας που πάει να διαφύγει.
  • Όλοι οι παραπάνω συνδυασμοί θα αυξήσουν τη θερμοκρασία του χώρου 2-30Cο, με τον κάθε βαθμό κελσίου να αντιστοιχεί σε περίπου 9% εξοικονόμηση ενέργειας. Έτσι, το καλοκαίρι θα έχουμε εξοικονόμηση ενέργειας περίπου 40% και το χειμώνα 20%.
Ποια είναι η διαφορά κόστους βάφοντας με WHITEBEAR σε σχέση με συμβατικά χρώματα;
Η διαφορά είναι περίπου 1¤/m2. Αν, για παράδειγμα, βάψετε το σπίτι σας με συμβατικά ακρυλικά χρώματα, το κόστος εργασίας και υλικών είναι περίπου 5¤/m2. Βάφοντας με WHITEBEARτο κόστος θα είναι περίπου 6¤/m2. Όμως, το όφελος που θα έχετε από την εξοικονόμηση ενέργειας θα είναι πολύ μεγαλύτερο. Επιπλέον, το WHITEBEAR αντέχει για πάνω από 25 χρόνια. Η καλύτερη πρόταση σε καταναλωτές και επαγγελματίες είναι να αφήσουν τα συμβατικά και να βάψουν με ενεργειακά χρώματα. Η απόσβεση θα είναι άμεση λόγω της εξοικονόμησης ενέργειας. Επίσης, θα απαλλαχθούν από την υγρασία, που είναι ιδιαίτερα βλαβερή για την υγεία.

Γιατί συνιστάται και για ξενοδοχεία;
Στην Ελλάδα λειτουργούν πάνω από 20.000 επιχειρήσεις Ξενοδοχείων και Ενοικιαζόμενων Δωματίων, οι περισσότερες εκ των οποίων λειτουργούν τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν βάψουν τους εξωτερικούς τοίχους και τις ταράτσες (αν υπάρχουν) με WHITEBEAR το όφελος θα είναι μεγάλο (μείωση της θερμοκρασίας των εσωτερικών χώρων 4Cο - 5Cο το καλοκαίρι και αύξηση 2Cο - 3Cο το χειμώνα. Δεδομένου ότι το WHITEBEAR έχει μεγαλύτερη απόδοση το καλοκαίρι, όλα τα ξενοδοχεία που λειτουργούν το καλοκαίρι θα επωφεληθούν αν βάφονται με WHITEBEAR.

Εταιρικό προφίλ
Η D&G TRADE Α.Ε. ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με σκοπό την εισαγωγή και εμπορία θερμομονωτικών χρωμάτων. Πρωτοπόρος σε τέτοια υλικά, συνεργάστηκε με τη νορβηγική πολυεθνική JOTUN και εισήγαγε το θερμομονωτικό χρώμα JOTASHIELD THERMO.

Επειδή το κόστος ήταν πολύ υψηλό, το 2012 αποφασίστηκε να εισάγονται οι πρώτες ύλες από την Αμερική και το προϊόν να παράγεται και να συσκευάζεται στην Ελλάδα. Έτσι προέκυψε το “WHITEBEAR”. Ένα ισχυρότατο υλικό ακρυλικής βάσης, με αντοχή UV 14,74% (διπλάσια περίπου από τα συμβατικά χρώματα), το οποίο εκτός από θερμομονωτικό είναι και στεγανωτικό.

D&G TRADE S.A.
Αγίου Αλεξάνδρου 7, Παλαιό Φάληρο
Τηλ : 210 9852910, Fax: 210 9852968
(όλες τις ώρες και τα Σαββατοκύριακα)
Email:[email protected], www.dgtrade.gr


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ