Ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας και το είδος του συστήματος και των κτιρίων, η επένδυση μπορεί να αποσβεσθεί μέσα σε λιγότερο από 2 χρόνια. Μικρότεροι χρόνοι απόσβεσης είναι επίσης εφικτοί

Αν συγκρίνετε τις διαφορετικές μορφές ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίου, θα δείτε πως η μετάβαση σε αντλίες υψηλής απόδοσης είναι ξεκάθαρα αυτή με τα περισσότερα πλεονεκτήματα.

Οι αντλίες υψηλής απόδοσης της Wilo καταναλώνουν ως και 90% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με αντλίες χωρίς ρύθμιση στροφών. Και αυτό επιτυγχάνεται χωρίς περιορισμούς στην επίδοση ή απώλειες απόδοσης.

Πρωτοβουλία για αυξημένη ενεργειακή απόδοση και βιωσιμότητα

Ανταποκριθείτε στις προκλήσεις μειώνοντας τα λειτουργικά κόστη του ξενοδοχείου και κερδίστε… κύρος και χρήματα!

 
H σημαντικότερη προτεραιότητα για ένα ξενοδοχείο είναι η άνεση των πελατών. Αυτή συνδέεται άμεσα με την παροχή νερού, θέρμανσης και κλιματισμού που πρέπει να είναι 100% διασφαλισμένη, όλες τις ώρες του 24ωρου. Από την άλλη πλευρά έχουμε την τεράστια πρόκληση της διαχείρισης μιας ξενοδοχειακής μονάδας με έναν οικονομικά βιώσιμο τρόπο. Με τη συνεχόμενη αύξηση του κόστους ενέργειας, αυτό θα είναι δυνατόν μόνο αν εφαρμοστούν μέτρα που θα μειώνουν δραστικά τις ενεργειακές απαιτήσεις.

Ο μεγαλύτερος ενεργειακός καταναλωτής στην Ευρώπη είναι ο κτιριακός τομέας με μερίδιο 41%. Οι αντλίες συμπεριλαμβάνονται στους μεγαλύτερους ενεργειακούς καταναλωτές παγκοσμίως αφού ευθύνονται για το 10% περίπου της παγκόσμιας ενεργειακής κατανάλωσης, ενώ πάνω από τα 2/3 των διαχειριστών κτιριακών εγκαταστάσεων, χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή αντλίες που καταναλώνουν περισσότερη από την απαραίτητη ενέργεια. Αυτό αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό πρόβλημα αλλά και μια εξαιρετική ευκαιρία, καθώς τα λειτουργικά κόστη των δημοσίων, εμπορικών και βιομηχανικών κτιρίων και εγκαταστάσεων μπορούν να μειωθούν με έναν άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο.

Η Ευρωπαϊκή Οδηγία ErP
Η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας άρα και ρύπανσης, είναι ο πιο σημαντικός στόχος για το μέλλον – 20% λιγότερο ως το 2020. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για λύσεις υψηλής ενεργειακής απόδοσης, εξέδωσε την Ευρωπαϊκή Οδηγία ErP που περιέχει απαιτήσεις και οριακές τιμές για όλα τα προϊόντα που σχετίζονται με ενέργεια. Η Οδηγία ErP θα απαγορεύσει σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια, τα «ενεργοβόρα μηχανήματα» από την Ευρωπαϊκή Αγορά. Σύμφωνα με αυτήν, συνιστάται η τοποθέτηση αντλιών υψηλής ενεργειακής απόδοσης σε νέα κτίρια και αντικατάσταση σε υφιστάμενα, ήδη από το 2013. Στα πλαίσια της Οδηγίας έχουν τεθεί επιπλέον περιορισμοί το 2015, ενώ επίκειται το τρίτο στάδιο περιορισμών το 2017.

Aμεση αντικατάσταση - Aμεσα οφέλη
Hπροληπτική αντικατάσταση συμβατικών αντλιών χωρίς ρύθμιση στροφών με αντλίες Wilo υψηλής απόδοσης και εξαιρετικά χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, πλήρως εναρμονισμένες με την Ευρωπαϊκή Οδηγία ErP, προσφέρει μόνο πλεονεκτήματα σε ένα ξενοδοχείο.
  • Μείωση του λειτουργικού κόστους των αντλιών έως και 90%, με παράλληλη αύξηση του επιπέδου άνεσης των πελατών
  • Μείωση εξόδων και κατανάλωσης ενέργειας
  • Βελτίωση της βιώσιμης απόδοσης κτιρίων και εγκαταστάσεων
  • Προστασία του περιβάλλοντος με τη μόνιμη μείωση των εκλύσεων CO2.
  • Η βιωσιμότητα και η υπεύθυνη χρήση των πόρων παίζουν σημαντικό ρόλο στην εικόνα μιας επιχείρησης έναντι των ανταγωνιστών της. Επιλέγοντας την Wilo, επιλέγετε τεχνολογία αντλιών που πληροί ήδη τα πρότυπα του αύριο, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι είστε πλήρως προσανατολισμένοι προς το μέλλον.
Ξενοδοχεία που εμπιστεύτηκαν τις λύσεις της Wilo
H εφαρμογή προληπτικής αντικατάστασης 1:1 με αντλίες υψηλής απόδοσης Wilo, στο ξενοδοχείο Maritim στο Αννόβερο και ενώ το κόστος ηλεκτρικού ρεύματος άγγιζε εξαψήφιο αριθμό, οδήγησε σε εξοικονόμηση 65%. Συγκεκριμένα, επετεύχθη επιπρόσθετη εξοικονόμηση με μικρότερη διαστασιολόγηση των αντλιών, χωρίς καμία απώλεια από άποψη θέρμανσης και άνεσης. Ο συνδυασμός τεχνολογίας αντλιών υψηλής απόδοσης και η σωστή διαστασιολόγηση οδηγούν σε εξαιρετικά σύντομους χρόνους απόσβεσης. Η αρχική επένδυση μπορεί να αποπληρωθεί περίπου μετά από δυο χρόνια ανάλογα με τον αριθμό των αντλιών και τις καταναλωτικές συνήθειες.Τις ενεργειακές λύσεις της Wilo στον τομέα της θέρμανσης-ψύξης, εμπιστεύτηκε κατά την κατασκευή του και το πολυτελές θέρετρο Costa Navarino Dunes στην Πύλο, εγκαθιστώντας στα μηχανοστάσια του πάνω από 200 αντλίες inline με ηλεκτρονική ρύθμιση στροφών που φροντίζουν για τη συνεχή άνεση των πελατών του.

Ενεργειακές Λύσεις 

Για εφαρμογές θέρμανσης – ψύξης

  • Wilo-Stratos Premium αντλία υψηλής απόδοσης για θερμοκρασία υγρού από -10οC…+100oC , με λειτουργία QLimit που επιτρέπει τον περιορισμό της μέγιστης παροχής από 25% έως 90%.
  • Wilo- Stratos GIGA Premium αντλία inline υψηλής απόδοσης με κινητήρα κλάσης IE4 και δυνατότητα σύνδεσης με πολλά πρωτόκολλα επικοινωνίας.
  • Wilo-Stratos Z / Stratos PICO Z Premium αντλία υψηλής απόδοσης για όλους τους τύπους συστημάτων ανακυκλοφορίας πόσιμου νερού και για συστήματα θέρμανσης ζεστού νερού. /Αναγνώριση της θερμικής απολύμανσης του δοχείου ζεστού νερού χρήσης.
  • Aquareturn Συσκευή ανακυκλοφορίας ζεστού νερού χρήσης που εμποδίζει τη σπατάλη νερού και ενέργειας ενώ περιμένετε να ζεσταθεί το νερό.
Για άντληση νερού από γεωτρήσεις 
  • Wilo-Zetos Υποβρύχια αντλία κατασκευασμένη από χυτό ανοξείδωτο χάλυβα AISI 316, μεγάλης αντοχής και υψηλής απόδοσης για άντληση ανεπεξέργαστου νερού από γεωτρήσεις και δεξαμενές νερού. 
Για παροχή νερού & αύξηση πίεσης
  • Αντλίες Helix Υψηλής απόδοσης κλάσης ΙΕ3, από ανοξείδωτο χάλυβα. Εύκολη συντήρηση, πτερωτές, με συγκόλληση laser για καλύτερη υδραυλική απόδοση και μεγαλύτερη ασφάλεια υγιεινής.
  • 3Wilo-Si Boost Smart Helix EXCEL Πιεστικά συγκροτήματα παροχής νερού με αντλίες που φέρουν κινητήρα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, κλάσης IE4, με ενσωματωμένο inverter.
  • Wilo RainSystem Συγκροτήματα αξιοποίησης βρόχινου νερού με αντλίες και ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου, έτοιμα προς σύνδεση για εξοικονόμηση πόσιμου νερού. Εκμετάλλευση του βρόχινου νερού για χρήση σε πότισμα, τουαλέτες.
Για άντληση λυμάτων
  • Rexa FIT / PRO Υποβρύχιες αντλίες για άντληση αστικών λυμάτων με πτερωτή Vortex.
  • Rexa Lift FIT L Αυτόνομη, προκατασκευασμένη μονάδα αυτόματης απομάκρυνσης λυμάτων με αντλίες Wilo Rexa με ελεύθερο πέρασμα στερεών 40mm και κινητήρα από ανοξείδωτο χάλυβα.
  • Wilo-EMUport FTS Προκατασκευασμένος σταθμός άντλησης λυμάτων με αντλίες ξηρής τοποθέτησης και σύστημα προσυγκράτησης στερεών. ¶οσμος, εξοικονομεί ενέργεια, χωρίς κίνδυνο εμφράξεων, μειωμένο κόστος συντήρησης.
Για πυρόσβεση
  • 3 Wilo-SiFire Premium σειρά πυροσβεστικών συγκροτημάτων για εφαρμογές πυρόσβεσης με πιστοποίηση EN12845 από όλους τους Ευρωπαϊκούς φορείς.

Προφίλ
H Wilo ιδρύθηκε το 1872 στο Dortmund από τον Caspar Ludwig Opländer. Από τότε διένυσε ανοδική πορεία και αναπτύχθηκε σε ένα σύγχρονο διεθνή όμιλο εταιρειών. Σήμερα η WILO SE έχει ηγετική θέση ως κατασκευαστής αντλιών και αντλητικών συστημάτων για θέρμανση, ψύξη και κλιματισμό καθώς και για παροχή νερού και διάθεση λυμάτων. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η εταιρεία δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης και επανατοποθετείται στην αγορά ως προμηθευτής συστημάτων άντλησης πλέον και όχι μόνο απλών αντλιών.
 
Η WILO Hellas ABEE είναι 100% θυγατρική της WILO SE και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1973, στον τομέα της παροχής ολοκληρωμένων λύσεων στα συστήματα άντλησης νερού. Παρέχει υποστήριξη πριν και μετά την πώληση, μέσω άρτια εκπαιδευμένων μηχανικών, πανελλαδικού δικτύου Κέντρων Service, καθώς και ετοιμοπαράδοτων προϊόντων στους τομείς της θέρμανσης, κλιματισμού, ψύξης, παροχής νερού, άρδευσης και ύδρευσης, αποστράγγισης, πυρόσβεσης, μεταφοράς και επεξεργασίας λυμάτων.

Η WILO λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ όψιν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών της, προσφέροντας στοχευμένες συμβουλές, αξιολόγηση των δυνατοτήτων εξοικονόμησης, καθώς και ολοκληρωμένη υποστήριξη για τη μετάβαση σε τεχνολογία υψηλής απόδοσης. Επίσης, παρέχει λεπτομερή τεχνικό έλεγχο για την κατάσταση των εγκατεστημένων αντλιών και σύνταξη ενός εξατομικευμένου προγράμματος αντικατάστασης.

Αγίου Αθανασίου 80
145 69 ¶νοιξη,
210 6248300
www.wilo.gr




 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ