Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το σπίτι μας από τους διαρρήκτες;

Τους τελευταίους μήνες είχαμε στη γειτονιά μας αυξημένα κρούσματα διαρρήξεων. Ακούγαμε ολοένα και πιο συχνά δυσάρεστες ειδήσεις για διαρρήξεις σε γειτονικά σπίτια, αλλά δεν είχε συμβεί κάτι σε δικό μας γνωστό.

 
Ώσπου μια μέρα ήρθαν οι κόρες μου από το σχολείο αναστατωμένες, λέγοντάς μου ότι μπήκαν σε σπίτι συμμαθήτριάς τους, που μένειένα στενό πιο κάτω. Μπήκαν από το παράθυρο την ώρα που οι άνθρωποι ήταν μέσα και κοιμόνταν.

Για κάποιον γονιό η σκέψη ότι κάποιος μπορεί να μπει στο σπίτι την ώρα που βρίσκονται μέσα τα παιδιά του είναι τρομακτική. Είτε τα παιδιά έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με το διαρρήκτη είτε όχι, κλονίζεται η ψυχική τους ηρεμία όταν κάποιος εισβάλει μέσα στον προσωπικό τους χώρο. Ακόμα κι αν η διάρρηξη να γίνει όταν το σπίτι είναι άδειο, η αίσθηση της παραβίασης είναι φρικτή, για μικρούς και μεγάλους.

Οι περισσότεροι από εμάς διώχνουμε από το μυαλό μας τη σκέψη ότι μπορεί να συμβεί και σε εμάς. Δεν μπορούμε φυσικά να ζούμε σε καθεστώς φόβου και πανικού, παρόλα αυτά ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι έχουμε θωρακίσει το σπίτι μας όσο το δυνατόν καλύτερα. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι για να προστατέψει κανείς το σπίτι του είναι ο συναγερμός και η πόρτα ασφαλείας. Συχνά όμως ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι εισόδου στο σπίτι όπως τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες, όπως συνέβη και στην περίπτωση της συμμαθήτριας των κοριτσιών.

Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν προκειμένου να προστατεύσουμε το σπίτι μας;

  • Πόρτες και κουφώματα
Κατ αρχήν ενημερωνόμαστε για τις λύσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν στη θωράκιση του σπιτιού μας. Στο σημερινό post που γίνεται σε συνεργασία με τα κουφώματα αλουμινίου Europa, θα αναφερθώ επιγραμματικά στις
λύσεις που προτείνει η εταιρεία προκειμένου να προστατεύσουμε το σπίτι και την περιουσία μας.

Οι λύσεις αυτές, περιλαμβάνουν:
  • Ειδικές αντιδιαρρηκτικές σειρές κουφωμάτων τα οποία έχουν περάσει με επιτυχία όλες τις φάσεις δοκιμών σε πιστοποιημένα γερμανικά εργαστήρια.
  • Δυνατότητα τοποθέτησης περιμετρικού μηχανισμού κλειδώματος για ενισχυμένη ασφάλεια και ηχομόνωση με έως 21 σημεία κλειδώματος.
  • Εξτρά κλειδώματα στα ρολά με ενισχυμένους χαλύβδινους μασίφ σύρτες ασφαλείας.
  • Νέα πρόσθετη σιδερένια ασφάλεια που προσαρμόζεται σε ανοιγόμενα κουφώματα των σειρών Europa.
  • Ευρεία γκάμα από θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας.
Αν είμαστε στην ευχάριστη θέση να χτίζουμε τώρα το σπίτι μας ή σκεφτόμαστε να κάνουμε ανακαίνιση, μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που έχουμε να πάρουμε είναι ποια εταιρεία θα εμπιστευτούμε για τα κουφώματα του σπιτιού μας. Πρόκειται για μία σημαντική επένδυση που κάνουμε μία φορά, αλλά θα απολαμβάνουμε τα οφέλη για πάντα. Δύο σημαντικά από αυτά τα οφέλη είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η ασφάλεια, που έχει σαν αποτέλεσμα την ψυχική ηρεμία που νιώθουμε όταν το σπίτι μας είναι προστατευμένο.

Μερικά ακόμα κριτήρια που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας προκειμένου να καταλήξουμε στην εταιρεία που θα εμπιστευτούμε είναι: η αξιοπιστία της εταιρείας, η ποιότητα και οι πιστοποιήσεις που φέρουν τα προϊόντα της,
η εξυπηρέτηση πελατών μετά την πώληση και φυσικά η σχέση κόστους/οφέλους. Είναι σπουδαίο επίσης όταν τις υψηλές προδιαγραφές που αναζητούμε τις βρίσκουμε σε μία Ελληνική εταιρεία, όπως η Europa, γιατί στους δύσκολους καιρούς που ζούμε είναι σημαντικό να υποστηρίζουμε την Ελληνική οικονομία.

Τι άλλο κάνουμε;
  • Τοποθετούμε σύστημα συναγερμού και δεν παραλείπουμε να το ενεργοποιούμε όποτε βγαίνουμε από το σπίτι αλλά και το βράδυ όσο είμαστε μέσα.
  • Τοποθετούμε φώτα που ανάβουν αυτόματα όταν κάποιος πλησιάζει στην πόρτα μας.
  • Κατά την απουσία μας, χρησιμοποιούμε φώτα που αναβοσβήνουν με χρονοδιακόπτη.
  • Έχουμε σκύλο; Είμαστε σαφώς σε πλεονεκτικότερη θέση!
  • Δεν συζητάμε ποτέ από το μπαλκόνι με τον γείτονα που βρίσκεται στο απέναντι σπίτι για το νέο ωράριο της δουλειάς μας ή για το πότε φεύγουμε διακοπές. Δεν ξέρουμε ποιος άλλος μπορεί να ακούει!
  • Με τον ίδιο τρόπο δεν ανακοινώνουμε ποτέ στα social media ότι φεύγουμε ταξίδι, προσέχουμε πάντα τα check-in που φανερώνουν πού βρισκόμαστε αλλά και τις φωτογραφίες που ανεβάζουμε. Καμιά φορά η χαρά ενός ταξιδιού πολλαπλασιάζεται όταν μοιραζόμαστε φωτογραφίες από το μέρος που βρισκόμαστε. Αλλά ας το κάνουμε υπεύθυνα, ας τις μοιραστούμε μόνο με τους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε ή ας περιμένουμε να τις ανεβάσουμε αφού έχουμε επιστρέψει.
Περισσότερα για την ασφάλεια των συστημάτων αλουμινίου Europa, μπορείτε να μάθετε εδώ. Εναλλακτικά μη διστάσετε να επισκεφτείτε την κεντρική έκθεση της εταιρείας στο Μαρούσι (Κηφισίας 108, τηλ 2108021317) όπως έκανα κι εγώ, όπου η εξυπηρέτηση ήταν υποδειγματική. Και ας αφήσουμε έξω από το σπίτι όλους εκείνους που θέλουν να ταράξουν την οικιακή μας ηρεμία!

Αρχική δημοσίευση στο http://www.aspaonline.gr/2015/09/23/pos-mporoume-na-prostatefsoume-to-spiti-mas-apo-tous-diarriktes/

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ