Τι πρέπει να ξέρουμε για την στεγανοποίηση βεραντών & μπαλκονιών

Διαβάστηκε από 1097 αναγνώστες -

Η στεγανοποίηση των μπαλκονιών πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία με υλικά μεγάλης αντοχής λόγω της τρομερής καταπόνησης που υφίσταται το μπαλκόνι και εντατικής χρήσης του.

 
Τέτοιου είδους καταπόνηση είναι οι μεγάλες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και οι χαμηλές τον, οι υψηλές θερμικές διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του 24ώρου και πολλά άλλα.

Το αδύνατο σημείο της στεγανοποίησης βρίσκεται στην ένωση του μπαλκονιού με τον εξωτερικό τοίχο και τις μπαλκονόπορτες και ο αρμός που δημιουργείται πρέπει να ανοιχθεί και να σφραγισθεί με διογκούμενα τσιμέντα πριν από την πλήρη στεγανοποίηση του μπαλκονιού.

Ο ιδιώτης πρέπει να απαιτήσει σωστές προδιαγραφές και υλικά αρίστης ποιότητας για τη στεγανοποίηση λόγω των τεραστίων προβλημάτων που θα αντιμετωπίσει αν η στεγανοποίηση είναι ατελής ή ελλιπής. Πρέπει να αποφύγει της διάφορες «οικονομικές» λύσεις που προσφέρονται ως εναλλακτικές. Επίσης πρέπει να αποφεύγει την ελαφριά επιφανειακή στεγανοποίηση.

Ισχυρή στεγανοποίηση υψηλής ποιότητας και αντοχής έχει ασφαλώς ένα μεγαλύτερο κόστος κατά την κατασκευή, αλλά έχει το πλεονέκτημα της εξασφάλισης της πλήρους στεγανοποίησης για μεγάλο χρονικό διάστημα και της εξοικονόμησης χρημάτων από συμπληρωματικές επεμβάσεις στεγανοποιήσεων, καταστροφές σοβάδων και χρωματισμών της οροφής κάτω από το μπαλκόνι. Και στην περίπτωση πολυκατοικιών της διαρκούς διενέξεως μεταξύ ιδιοκτητών του ορόφου του μπαλκονιού με τον κάτω όροφο.

Η εφαρμογή στεγανοποίησης λόγω των σημαντικών λεπτομερειών που πρέπει να ακολουθηθούν για την σωστή αντιμετώπισή της, απαιτεί ανάλογα με τη χρήση και γενικότερα λόγω δυσμενών συνθηκών, υψηλής ποιότητας υλικά και κυρίως έμπειρους τεχνίτες με ισχυρή εγγυητική κάλυψη.

Πηγή: www.psem.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ