Ποδηλατόδρομος σε εθνική οδό καλυμμένος με ηλιακά πάνελ! (video)

Διαβάστηκε από 3096 αναγνώστες -

Οι ποδηλατόδρομοι είναι θαυμάσιοι ειδικά όταν περνούν μέσα σε βουκολικά τοπία. Υπάρχει όμως κι ένας άλλος, αυτός στη Νότια Κορέα που διαπερνά 20 μίλια μεταξύ των πόλεων Daejeon και Sejong και βρίσκεται στη μέση έξι λωρίδων κυκλοφορίας.

 
Και το πραγματικά ιδιαίτερο σε αυτόν τον ποδηλατόδρομο είναι ότι είναι καλυμμένος με ηλιακούς συλλέκτες, που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και ταυτόχρονα σκιάζουν και τους ποδηλάτες, καθώς οδηγούν.

Μάλιστα, όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω, υπάρχουν πράγματι ποδηλάτες που το χρησιμοποιούν και υπάρχουν και πεζοδρόμια στα σημεία που ο δρόμος συνεχίζεται σε γέφυρα έτσι ώστε οι ποδηλάτες να μεταφέρουν ή να οδηγούν τα ποδήλατά τους από κάτω, όταν ο δρόμος πηγαίνει κάτω από την εθνική οδό.

Κάποιο διαφωνούνε το σκεπτικό αυτής της ιδέας, καθώς πιστεύουν ότι ποδήλατο είναι ωραίο να κάνει κανείς σε ένα περιβάλλον αποκομμένο από αυτοκίνητα και από τα καυσαέρια που αυτά προκαλούν. Στη Νότια Κορέα πάντως αυτός ο ποδηλατόδρομος είναι ήδη πραγματικότητα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση. Εσείς τι λέτε;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ