Νικητές των European Business Awards for the Environment

Διαβάστηκε από 3351 αναγνώστες -

Παρουσία του Επιτρόπου Περιβάλλοντος, Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Karmenu Vella πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου η 16η τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον στη Λυών της Γαλλίας.

 
Ο θεσμός, ο οποίος διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απονέμει βραβεία σε εταιρείες που συνδυάζουν την ανταγωνιστικότητα με το σεβασμό για το περιβάλλον. Από τις 152 εταιρείες – νικητές των αντίστοιχων εθνικών διαγωνισμών των Ευρωπαϊκών χωρών (μεταξύ των οποίων και οι 8 Ελληνικές), προκρίθηκαν 16 εταιρείες για τον τελικό διαγωνισμό της Λυών και από αυτές βραβεύθηκαν «οι πρώτες των πρώτων» (κατά τη ρήση του Επιτρόπου) σε πέντε κατηγορίες. Οι υπόλοιπες 11 εταιρείες έλαβαν τιμητικά διπλώματα.

Σε εθνικό επίπεδο ο θεσμός διοργανώνεται από τον ΠΑΣΕΠΠΕ με τα αυστηρά κριτήρια που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η τελετή απονομής στις Ελληνικές εταιρείες διεξήχθη στο Ίδρυμα Ευγενίδου προ διμήνου. Στην Ευρωπαϊκή τελετή παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του ΠΑΣΕΠΠΕ κ. Αντώνης Παπαδάκης καθώς και ο επίκουρος καθηγητής ΕΜΠ κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Συντονισμού των Βραβείων.

1) Βραβείο Οργάνωσης και Διοίκησης (Management Award) 
Τουρκία Εταιρεία: Eczacibasi Yapi Gerecleri Δραστηριότητα: Παραγωγή ειδών υγιεινής και πλακιδίων 

2) Βραβείο Προϊόντος & Υπηρεσιών (Product & Services Award) 
Βέλγιο Εταιρεία: EcoNation Δραστηριότητα: Φωτισμός

3) Βραβείο Διεργασίας (Process Award)
Γερμανία Εταιρεία: DaimlerAG Δραστηριότητα: Αυτοκινητοβιομητανία

4) Βραβείο Διεθνούς Συνεργασίας (International Business Cooperation Award) 
Ολλανδία Εταιρεία: Interface Netherland BV Δραστηριότητα: Κατασκευαστής μοκέτας

5) Βραβείο Βιοποικιλότητας (Business & Biodiversity Award)
Ισπανία Εταιρεία: Red Electrica de Espana S.A.U. (REE) Δραστηριότητα: Επιχείρηση Ηλεκτρισμού

Όπως τόνισε κατά την ομιλία του ο Επίτροπος, ο οποίος και ανακοίνωσε τους νικητές και τους απένειμε τα βραβεία, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες στον τομέα του περιβάλλοντος σε ολόκληρη την Ευρώπη επεκτείνονται συνεχώς, παρά την πρόσφατη οικονομική ύφεση. Επίσης, πέραν της διευρυνόμενης ζήτησης για οικολογικά προϊόντα και υπηρεσίες εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνονται σημαντικές ευκαιρίες σε Ευρωπαϊκές βιομηχανίες να αναπτύξουν εξαγωγικό δυναμικό σε μια συνεχώς αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην επίσημη ιστοσελίδα των βραβείων: http://ec.europa.eu/environment/awards/

Μπορείτε επίσης να δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης σε PDF, ακολουθώντας τον σύνδεσμο: http://ec.europa.eu/environment/awards/material/brochures/EBAE-Brochure-2014-15.pdf

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ