MEAZON και ΖΕΒ μαζί στην παροχή υπηρεσιών ενεργειακής διαχείρισης κτιρίων

Διαβάστηκε από 2899 αναγνώστες -

Οι εταιρείες MEAZON και η ZEB ανακοινώνουν στρατηγική συνεργασία για την παροχή υπηρεσιών ενεργειακής διαχείρισης και αναβάθμισης κτιρίων.

 
Η στρατηγική συνεργασία των εταιριών ΜΕΑΖΟΝ και ΖΕΒ αφορά στην ένταξη του συστήματος Meazon Bizy στο βασικό κορμό των υπηρεσιών της ΖΕΒ. Μέσω του συστήματος οι εξειδικευμένοι μηχανικοί της ΖΕΒ θα έχουν τη δυνατότητα να αποτυπώσουν συγκεκριμένα την ενεργειακή ταυτότητα κάθε κτιρίου, να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ολοκληρωμένες επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτιριακές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις (κέλυφος κτιρίου, Η/Μ εγκαταστάσεις & εξοπλισμός, ενεργειακή διαχείριση), και να εγγυηθούν συγκεκριμένη και μετρήσιμη εξοικονόμηση ενέργειας που μπορεί να ξεπερνά και το 20% σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Το σύστημα Meazon Bizy της εταιρίας ΜΕΑΖΟΝ απαρτίζεται από ψηφιακούς μετρητές και υπομετρητές και επιτρέπει τη μέτρηση της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης ενός κτιρίου καθώς και της κατανάλωσης συγκεκριμένων φορτίων, σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης προηγμένων αλγορίθμων εξόρυξης δεδομένων για παροχή προηγμένων υπηρεσιών διαχείρισης ενέργειας. Το λογισμικό Meazon Bizy έχει την δυνατότητα να διαχειριστεί και δεδομένα καταναλώσεων πέραν του ηλεκτρικού όπως φυσικού αερίου, νερού, πετρελαίου κλπ.

Η καινοτόμος τεχνολογία του συστήματος της ΜΕΑΖΟΝ έρχεται να συμπληρώσει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και το δίκτυο εξειδικευμένων μηχανικών της ΖΕΒ με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων εξοικονόμησης ενέργειας και οικονομικών πόρων.

Ο Εμπορικός Δ/ντής της ΜΕΑΖΟΝ κος Γιάννης Γιωνάς αναφέρει σχετικά με τη νέα συνεργασία: «Για εμάς η συνεργασία με τη ΖΕΒ έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς και οι δυο εταιρείες είμαστε προσανατολισμένες σταθερά στην δημιουργία αξίας μέσα από την ενεργειακή διαχείριση και εξοικονόμηση. Μέσω της συνεργασίας αυτής φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια για την επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών στόχων, για την καλύτερη δυνατή ενεργειακή απόδοση δημοσίων και ιδιωτικών οργανισμών και κτιρίων»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΖΕΒ κ. Αρης Παπαδόπουλος επισημαίνει σχετικά: «Η ανάγκη για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης στα κτίρια είναι επιτακτική και συνεπάγεται σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους ιδιοκτήτες και χρήστες. Το MEAZON Bizy αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιτυχίας για την μέτρηση, την παρακολούθηση και την επαλήθευση της εξοικονομούμενης ενέργειας στα κτίρια. Η συνεργασία μας με την ΜΕΑΖΟΝ αποτελεί ορόσημο και θα βοηθήσει στην περαιτέρω ανάπτυξη της μεθοδολογίας μας στην ενεργειακή διαχείριση & παρακολούθηση των κτιρίων προς όφελος των πελατών μας».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ