Σταθερότητα στο δίκτυο ενέργειας από μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων

Διαβάστηκε από 2594 αναγνώστες -

Μια νέα ακαδημαϊκή μελέτη υποστηρίζει ότι οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται σε plug-in ηλεκτρικά οχήματα (PEVs) θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να σταθεροποιήσουν τα ηλεκτρικά δίκτυα, καθώς και για την παροχή σε σπίτια και επιχειρήσεις με εφεδρική ενέργεια.

 
Θεωρίες όπως το «έξυπνο σπίτι» θεωρούν την χρήση των μπαταριών EV ως σταθμό φόρτισης και αποφόρτισης για ολόκληρο το κτίριο, πράγμα που είναι τεχνικά εφικτό για κάποιο χρονικό διάστημα. Η πιο πρόσφατη μελέτη με επικεφαλής μια ομάδα των Σκοπίων που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στη Νέα Εφημερίδα της Φυσικής έχει ως στόχο να δείξει τις δυνατότητες των μπαταριών EV να παράσχουν σταθερότητα όταν το δίκτυο έχει υποβληθεί σε «μεγάλες διαταραχές» και σε αιφνίδιες και μεγάλες αλλαγές φορτίου.

Καθοδηγούμενη από μια ομάδα του Τμήματος Τεχνών και Επιστημών της Ακαδημίας των Σκοπίων, εκτελέστηκε μια προσομοίωση από ένα σύστημα ενέργειας της Νέας Αγγλίας, που ενσωμάτωσε την σύνδεση των λεγόμενων "vehicle to grid" λεωφορείων.

Η μελέτη είχε ως στόχο να φέρει κοντά δύο ξεχωριστά συστήματα μετατροπής και διαχείρισης ενέργειας από τον περασμένο αιώνα, τα ηλεκτρικά συστήματα κοινής ωφελείας και των στόλων ελαφρών οχημάτων, τα οποία οι δημιουργοί του περιοδικού περιγράφουν ως «κατεξαίρεση συμπληρωματικά". Η έκθεση υποστηρίζει την άποψη ότι τα δύο συστήματα «θα συγχωνευθούν έως ένα βαθμό μέσα σε αυτόν τον αιώνα».

«Το ηλεκτρικά συστήματα κοινής ωφέλειας δεν έχουν ουσιαστικά καμία δυνατότητα αποθήκευσης, και ως εκ τούτου, η παραγωγή και μετάδοση της ενέργειας/ισχύος θα πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς για να ταιριάζει με κυμαινόμενο φορτίο του πελάτη», αναφέρει η έκθεση. «Ο στόλος ελαφρών οχημάτων, ωστόσο, έχει εγγενώς την αποθήκευση, δεδομένου ότι τόσο το όχημα όσο και τα καύσιμα του πρέπει να είναι κινητά».

Η χρήση της ενέργειας από τα EV είναι επίσης φθηνότερα διαθέσιμη ανά μονάδα σε σχέση με το υψηλό κόστος κεφαλαίου που περιλαμβάνει η ανάπτυξη μεγάλων εγκαταστάσεων παραγωγής, επισημαίνει η έκθεση.

Διαβάστε εδώ τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας.

Tags: NO TAGS 2014
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ