Ημερίδα «Νέα έργα, χρηματοδότηση και αυτοδιοίκηση» στις 19/12!

Στην ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των υποδομών στην επιτάχυνση της ανάπτυξης στοχεύει η επίκαιρη ημερίδα με θέμα «ΝΕΑ ΕΡΓΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» που διοργανώνεται στις 19 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton.

 
Στα πλαίσια της συστηματικής της ενημέρωσης σχετικά με τα νέα σημαντικά έργα, υποδομές και τεχνολογίες σε όλους τους τομείς που ήδη αναπτύσσονται στη χώρα μας, ή/ και βρίσκονται σε στάδιο εκκίνησης, η επενδυτική έκδοση A-Energy Investments προσκαλεί φίλους, συνεργάτες, δημόσιους, ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις όπως επίσης και στελέχη της Αυτοδιοίκησης στις 19 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton, σε δυο σημαντικές ημερίδες με την ευκαιρία του ετήσιου θεσμού Μοney Show.

Ένας επιπλέον στόχος, είναι, να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο κράτος, περιφέρειες, δήμους, τράπεζες και επιχειρήσεις σε σχέση με την χρηματοδότηση και την επιτάχυνση της υλοποίησης νέων έργων. Ο σημαντικός ρόλος της Αυτοδιοίκησης που θα απορροφήσει αυξημένους πόρους του νέου ΕΣΠΑ για έργα και υποδομές είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα που θα αναπτυχθεί διεξοδικά από τους εκπροσώπους των Περιφερειών και των Δήμων.

Πραγματοποιείται με τη συμμετοχή των Υπουργείων Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Υποδομών, της Ειδικής Γραμματείας ΣΔΙΤ και με τη συνεργασία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Στο επίκεντρο των παρουσιάσεων που θα γίνουν: Οι τρέχουσες εξελίξεις και οι προοπτικές στο τομέα κατασκευής και ολοκλήρωσης νέων έργων, οι προοπτικές χρηματοδότησης από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) και στα πλαίσια του project finance (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, έργα με συμβάσεις παραχώρησης), ο καταλυτικός ρόλος των Περιφερειών και των Δήμων για την επιτυχία τους. Θα γίνουν πρωτότυπες παρουσιάσεις επιλεγμένων έργων με σημαντική συμβολή στην τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη. Θα παρουσιαστούν επίσης τα συμπεράσματα του διήμερου συνεδρίου που πραγματοποίησε η Α- ΕΝΕRGY στον Όμιλο Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 23-24 Οκτωβρίου με θέμα «ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Οι ομιλητές
Ανάμεσα στους εκλεκτούς ομιλητές περιλαμβάνονται: οι κ.κ. Νίκος Μαντζούφας, Ειδικός Γραμματέας Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Πρόεδρος Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Μιράντα Ξαφά, Οικονομολόγος, Πέτρος Τατούλης, Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Λογοθέτης, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, Υπουργείο Ανάπτυξης, Νίκος Μαμαλούγκας, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Βασίλης Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος «Αττικές Διαδρομές», Σωτήρης Ανδρεούλης, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΤΕΣΕ, Παντελής Λάμπρου, Διευθυντής, Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, Αλέξανδρος Κουλίδης, Σύμβουλος, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ι. Καρνέσης, Διευθυντής στην ΕΥΔΕ Έργων Παραχώρησης Πελοποννήσου και Β. Ελλάδος, Υπουργείο Υποδομών, Γιώργος Πετρίδης, Δήμαρχος Κομοτηνής.


Ανάμεσα στους συντονιστές των ενοτήτων οι κ.κ Χρήστος Βούζας, Δημοσιογράφος, Διευθυντής portal www.aftodioikisi.gr, Νίκος Καραγιάννης, Γενικός Διευθυντής portal www. ypodomes.com, κ. Αντα Σεϊμανίδη, Οικονομική Συντάκτρια, Διευθύντρια Α-ΕΝΕRGY

Βασικός χορηγός της ημερίδας είναι η ΔΕΥΑ Κομοτηνής. Ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας η εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ.
Σε μια Ευρώπη που στρέφεται στα έργα…

Η ημερίδα συμπίπτει και παρακολουθεί τις εξελίξεις και σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς αυτήν την περίοδο, τόσο η Ελλάδα, όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες στέλνουν προτάσεις που περιλαμβάνουν δέσμες με τα πλέον σημαντικά έργα που στερούνται άλλης χρηματοδότησης στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, προκειμένου να υποστηριχθούν αυτά χρηματοδοτικά. Συμπίπτει επίσης, με την πίεση που ασκείται από πολλές χώρες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση των Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων ως μέσου ανάκτησης της κατακόρυφης απώλειας του ΑΕΠ που υπέστησαν οι χώρες του Νότου, εφαρμόζοντας προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

19 Δεκεμβρίου, Ξενοδοχείο Hilton, Αίθουσα Galaxy, ώρες 15.150-19.30. Είσοδος ελεύθερη.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Μαίρη Τσαούση, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου.
210 6912183, 210 6912505, fax: 210 6996205
e-mail: [email protected] , [email protected] , www.a-energy.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ