16ο Διεθνές Φόρουμ με θέμα: «Επενδύοντας στην Ελλάδα»

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, συμμετείχε στο 16ο ετήσιο Διεθνές Forum Επενδυτών Capital Link για την Ελλάδα.

 
Βασικό θέμα του Φόρουμ «Επενδύοντας στην Ελλάδα», που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια του οποίου ο υφυπουργός ανέπτυξε τις πολιτικές και τους στόχους της χώρας μας για τον τομέα της Ενέργειας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο Υφυπουργός συνάντησε Διευθύνοντες Συμβούλους εταιρειών όπως ο Jay Collins της Citi Bank και ο John Calamos Sr της Calamos Investments, ενώ είχε και ιδιαίτερες συναντήσεις με εκπροσώπους funds όπως το Caravel Management LLC και το Graylock Capital LLC. Κύριο θέμα των συζητήσεων ήταν οι επενδυτικές προοπτικές και το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στον ενεργειακό τομέα, καθώς η πορεία της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρισμού.

Σε ξεχωριστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Δικαιοσύνης (Committee on Judiciary) και μέλος της Επιτροπής Ειδικής Νομοθεσίας (Committee on Special Legislation and Veteran’s Affairs) της Αμερικανικής Γερουσίας, αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή ενεργειακά θέματα, όπως ο αγωγός TAP, καθώς και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και ιδιαίτερα στον τομέα του φυσικού αερίου.

Τέλος σε κοινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κώστα Σκρέκα, με τον John Paulson, ιδρυτή της Paulson & Co. Inc, συζήτησαν θέματα οικονομικά, αναπτυξιακά και ενεργειακά. Ο κ. Paulson εξέφρασε το θαυμασμό του για την θεαματική πορεία της χώρας μας από το 2012 μέχρι σήμερα και δήλωσε ότι αναμένει πολύ θετικές εξελίξεις για την Ελλάδα.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ