Πρώτο εργοστάσιο wood chips βιομάζας για τη Sunwind Energy

Διαβάστηκε από 3500 αναγνώστες -

Η εταιρεία SUNWIND ENERGY, πρωτοπόρος στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια, ανακοινώνει την δημιουργία του πρώτου της εργοστασίου κατασκευής WOOD CHIPS από ξύλα στην πόλη Madan (Мадан) στην επαρχία Smolyan, νότια της Βουλγαρίας.

 
Στο Χρυσό Μερίδιο της οροσειράς της Ροδόπης, στο τέλος της κορυφογραμμής που είναι το βουνό Alada Peak (1.241 m), διάλεξε η SUNWIND να υλοποιήσει το WOOD CHIP FACTORY. Η εταιρεία, μαζί με τον κο Περικλή Κοντάλιπο ο οποίος είναι επιχειρηματίας και διατηρεί ήδη εργοστάσιο συσκευασίας στην περιοχή τα τελευταία 7 χρόνια, εγγυώνται την σωστή και ποιοτική παραγωγή wood chips.

To εργοστάσιο παραγωγής πρώτης ύλης για έργα Βιομάζας στην Ελλάδα θα ξεκινήσει την λειτουργία του και την παραγωγή πρώτης ύλης wood chips από πεύκο δρυ και οξιά εντός του 2015,  με στόχο παραγωγής για την πρώτη χρονιά τους 50.000 τόνους θρυμματισμένου ξύλου wood chip.

H παραγωγή μας, μετά από συμφωνίες με το Δασαρχείο και συμβάσεις με συνεταιρισμούς και εταιρείες ξύλων για τη δέσμευση των αντίστοιχων ποσοτήτων ξύλου, εγγυάται την επεξεργασία του ξύλου στο εργοστάσιο μας και στην συνέχεια την παράδοσή του στην πόρτα των πελατών μας στην Ελλάδα. Το πλάνο ανάπτυξης του εργοστασίου είναι να 10πλασιάσει την παραγωγή του τα επόμενα 3 χρόνια και να φτάσει τους 500.000 τόνους συνολικά, επεξεργασίας και διάθεσης WOOD CHIPS στην Ελλάδα με αντίστοιχα συμβόλαια σε πελάτες μας στην Ελλάδα. 

Συνεργεία και συνεταιρισμοί συνεργαζόμενα με την εταιρεία μας στην Βουλγαρία θα κάνουν τις εργασίες συγκομιδής ξύλου στα δάση, και η διάκριση μεταξύ των ακόλουθων φάσεων εργασίας είναι η εξής:
  • ρήψη: κοπή ενός δέντρου από το πρέμνο του, έτσι ώστε το δέντρο να πέσει στο έδαφος
  • διαμόρφωση: αποκλάδωση (αφαίρεση των κλαδιών και της κορυφής από το κορμόξυλο) και τμήση (κοπή του ορμόξυλου σε προκαθορισμένα μήκη)
  • μεταφορά: φόρτωση και μετακίνηση της ξυλείας από το υλοτόμιο στους χώρους συγκέντρωσης 
  • μετατόπιση: σύρση του ξύλου κατά μήκος σύρτας στους χώρους συγκέντρωσης
  • αποφλοίωση: απομάκρυνση του φλοιού από το κορμόξυλο 
  • μεταφορά διαμορφωμένων ξυλατεμαχίων: μετακίνηση του ξύλου χρησιμοποιώντας δασικούς δρόμους και δημόσιους δρόμους
  • περαιτέρω διαμόρφωση (επεξεργασία): αλλαγή της μορφής του ξύλου για χρήση του ως καυσίμου (κοπή, σχίση, θρυμματισμός).
Η σπουδαιότητα της διαδικασίας θρυμματισμού έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας του γεγονότος που καθιστά δυνατή την εκμετάλλευση και αξιοποίηση ξυλώδους βιομάζας η οποία μέχρι τώρα παρέμενε αχρησιμοποίητη.

Η εταιρεία SUNWIND παρέχει καθετοποιημένες υπηρεσίες στους πελάτες μας έργων ΒΙΟΜΑΖΑΣ αξιόπιστα και τεκμηριωμένα,
  • από την ανεύρεση χωραφιού για την υλοποίηση της επένδυσης,
  • κατάθεση αδείας φακέλου στον ΔΕΔΔΗΕ ,
  • κατάθεση φακέλου αναπτυξιακού νόμου για επιδότηση 45% της επένδυσης , 
  • κατασκευή του εργοστασίου Βιομάζας με το κλειδί στο χέρι με την αντιπροσωπεία μας μηχανημάτων από την Αγγλία , σύβαση προμήθειας πρώτης ύλης από το εργοστάσιο μας στο MADAN όλης της πρώτης ύλης WOOD CHIP απαραίτητης για την λειτουργία της μονάδος όλο το 24ώρο 7ημέρες την εβδομάδα 365ημέρες τον χρόνο, 
  • συντήρηση και στοκ ανταλλακτικών σε αποθήκη μας για όλους τους πελάτες μας. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ