Microboiler: Η λύση για αυτονομία και οικονομία στη θέρμανση

Διαβάστηκε από 4991 αναγνώστες -

Ανακαλύψτε τη μέθοδο αυτονόμησης σώματος καλοριφέρ με τη συσκευή μικρολέβητα (micorboiler) που προσφέρει οικονομία στην κατανάλωση έως και 75%!

 
Το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον, η προσπάθεια για περιορισμό της κατανάλωσης και η ανάγκη για ασφαλή παροχή θέρμανσης και μέγιστη εξυπηρέτηση με αυτονομία στην χρήση, μας οδήγησε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του μικρολέβητα (microboiler). Ο μικρολέβητας προσφέρει αυτόνομη λειτουργία σώματος καλοριφέρ και θέρμανση χώρων με οικονομία στην λειτουργία και την εγκατάσταση, χωρίς οικοδομικές εργασίες και μερεμέτια για τις υπάρχουσες και με ελαχιστοποίηση των προβλεπόμενων εγκαταστάσεων για τις νέες οικοδομές.

Η απόδοση του μικρολέβητα είναι μεγαλύτερη από αυτή των παραδοσιακών λεβήτων έχοντας σαν αποτέλεσμα τεράστια οικονομία κατανάλωσης λόγω της αμεσότητας μετατροπής της ενέργειας σε θέρμανση χώρου και τεράστια οικονομία εγκατάστασης σε παλιές αλλά και σε καινούριες οικοδομές.
Προσφέρει ιδιαίτερη προστασία προς το περιβάλλον λόγω της ελάχιστης απαιτούμενης ενέργειας για την λειτουργία του με άμεσο αποτέλεσμα στη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου.

Το σώμα θέρμανσης χώρου λειτουργεί μαζί με τον μικρολέβητα χωρίς να αποκοπεί ή να αποσυνδεθεί από την εγκατάσταση, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής και την εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας. Η συσκευή μικρολέβητα θερμαίνει το νερό που περιέχεται στο σώμα του καλοριφέρ με ηλεκτρική αντίσταση (θερμοστάτη μικρής ισχύος από 500 W έως 1000 W ή και μεγαλύτερης ανάλογα με ανάγκες εξυπηρέτησης μεγαλύτερου χώρου και της δυνατότητας του σώματος σε φορτίο του σώματος), χωρίς την χρήση μηχανικής υποβοήθησης (κυκλοφορητή), δημιουργώντας μια λειτουργία τύπου κλειστού κυκλώματος, ενώ αυτό παραμένει ανοιχτό και συνδεδεμένο στο υφιστάμενο δίκτυο δίνοντας στο σώμα την δυνατότητα να λειτουργεί εναλλάξ με το κεντρικό σύστημα κατά βούληση.

Η. Συσκευή του μικρολέβητα δύναται να προσαρμοστεί και να ενσωματωθεί ως μόνιμο στοιχείο στα σώματα καλοριφέρ από τους κατασκευαστές σε μια μορφή ενσωμάτωσης του μέσα στον όγκο του σώματος, με αντίσταση με θερμοστάτη ειδικής μορφής, η χωρίς θερμοστάτη (δηλ. αυτορυθμιζόμενης) που θα κατασκευάζεται ειδικά για αυτό το σκοπό. Η παρούσα μέθοδος έχει σκοπό την αυτονόμηση της λειτουργίας ενός μόνο σώματος καλοριφέρ (η μεμονωμένων περισσότερων), ανεξάρτητα και χωρίς την αποκοπή και την αποσύνδεσή του από την υπάρχουσα εγκατάσταση.

Σκοπεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής με βελτίωση της ασφάλειας λειτουργίας της θέρμανσης και στην εξοικονόμηση ενέργειας παράλληλα, αφού:
  1. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα δωμάτιο κτηρίου μόνο για την εξυπηρέτηση ειδικών αναγκών όπως μωρό παιδί η υπερήλικας η άρρωστος άνθρωπος, χωρίς να υπάρχει υποχρέωση να θερμαίνεται συγχρόνως ολόκληρο το ακίνητο.
  2. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεμονωμένους χώρους της κατοικίας – γραφείου κλπ κατά την περίοδο πριν την έναρξη λειτουργίας της κεντρικής θέρμανσης του κτιρίου και πριν ξεκινήσει το πολύ κρύο και πριν όλοι οι συνιδιοκτήτες καταλήξουν ότι κάνει αρκετό κρύο και επιβάλλεται να λειτουργήσει η κεντρική θέρμανση, με σκοπό την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και της επίτευξης οικονομίας, χωρίς να απαιτείται προς τούτο η ενεργοποίηση ολόκληρου του κεντρικού συστήματος θέρμανσης, το οποίο όταν ενεργοποιείται για μικρότερες ανάγκες από αυτές που έχει σχεδιαστεί να εξυπηρετεί, καταναλώνει περισσότερη ενέργεια, από την απαιτούμενη για την θέρμανση του συγκεκριμένου μεμονωμένου χώρου.
  3. Επειδή αφορά μεμονωμένη λειτουργία σώματος καλοριφέρ και κατά συνέπεια απαιτεί μικρή ποσότητα ενέργειας για να λειτουργήσει π.χ. αντίσταση με θερμοστάτη 500 W έως 1500 W είναι αρκετά, μπορεί να συνδεθεί κατευθείαν με ηλιακά πάνελ ανάλογης ισχύος και απόδοσης ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να μηδενιστεί το κόστος λειτουργίας του και να διατηρεί τον χώρο ικανοποιητικά ζεστό καθ “όλη την διάρκεια του χρόνου που δεν έχει τεθεί σε λειτουργία η κεντρική θέρμανση του κτηρίου.
  4. Επειδή απαιτεί μικρή ποσότητα ενέργειας για να λειτουργήσει, π.χ. αντίσταση με θερμοστάτη 500 W έως 1500 W είναι αρκετά για χώρους κατοικίας, μπορεί να συνδεθεί μελλοντικά με μπαταρία κυψελών καυσίμου υδρογόνου, όταν η εξέλιξη της σχετικής τεχνολογίας το επιτρέψει.
  5. Μπορεί να λειτουργήσει με καυστήρα μικρού μεγέθους, ο οποίος θα καταναλώνει φυσικό αέριο από την παροχή πόλεως της ιδιοκτησίας η υγραέριο η οποιοδήποτε άλλο, υγρό, στερεό η αέριο καύσιμο.
  6. Εναλλακτικά μπορεί να εφαρμοστεί και για την εξυπηρέτηση ειδικών αναγκών π.χ. μεγάλη αίθουσα, παλιά κατοικία χωρίς μόνιμη εγκατάσταση σαν μικρό σύστημα κλειστού δικτύου με περισσότερα του ενός θερμαντικά σώματα και να λειτουργήσει και με μεγαλύτερης ισχύος αντίσταση με θερμοστάτη.
  7. Μπορεί να γίνει μόνιμο στοιχείο της εγκατάστασης θέρμανσης του οικήματος και να αποτρέπει από την ανάγκη αγοράς συμπληρωματικών θερμαντικών συσκευών με ζωντανή φλόγα η με πυρακτωμένη αντίσταση, που ενέχουν κινδύνους λειτουργίας και καταναλώνουν υπερβολική ενέργεια με μικρό και συνήθως περιορισμένο τοπικά αποτέλεσμα δράσης.
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ
Η συσκευή από την στιγμή που θα τοποθετήσουμε την πρίζα (και συνδεθεί) στο ρεύμα αρχίζει να ανεβάζει θέρμανση αμέσως στο πάνω μέρος του σώματος και να την αποδίδει στον χώρο. Όση ενέργεια δεν προλαβαίνει να αποδώσει αμέσως στον χώρο, συσσωρεύεται στο σώμα θερμαίνοντας σιγά σιγά το περίβλημα, ξεκινώντας από το πάνω μέρος προς τα κάτω, το οποίο με την σειρά του ακτινοβολεί την ενέργεια στον χώρο. 

Λόγω της θερμότητας και της διαστολής που προκαλείται στο νερό του σώματος καλοριφέρ, το οποίο σαν ελαφρύτερο λόγω της αύξησης του όγκου του ανεβαίνει στο πάνω μέρος του σώματος, αυξάνεται όμως και η πίεση στο εσωτερικό του πιέζοντας το και αναγκάζοντας το κρύο νερό χαμηλότερα να οδηγείται στην είσοδο του μικρολέβητα και στον θάλαμο του ζεστού νερού, όπου θερμαίνεται και κάνει ξανά τον ίδιο κύκλο. Επειδή το μεγάλο ζητούμενο είναι να αποδίδεται άμεσα όλη η ποσότητα της ενέργειας στον χώρο, θα πρέπει να επιβεβαιώνουμε ότι το σώμα στο κάτω μέρος δεν υπερθερμαίνεται αλλά το πολύ πολύ παραμένει χλιαρό. Πράγμα που αποδεικνύει επίσης ότι το μέγεθος του σώματος είναι στην σωστή αναλογία με την ισχύ (Kw του μικρολέβητα) και λειτουργεί σωστά και ισορροπημένα.

Γιατί συμφέρει καλύτερα ο ηλεκτρικός μικρολέβητας (microboiler).

Η απόδοση των εγκαταστάσεων με λέβητες πετρελαίου υπολογίζονται με βάση την απόδοση του καυστήρα πετρελαίου. Ο καυστήρας πετρελαίου έχει μέγιστη απόδοση 65%. Έτσι για ένα σπίτι 100 μ2 απαιτείται λέβητας πετρελαίου 22000 θερμίδες, δηλαδή 25,59 kw που καταναλώνει ανάλογα όταν είναι συντηρημένος σωστά και η καμινάδα καθαρή. 

Με τους μικρολέβητες η απαιτούμενη ενέργεια για σπίτι 100 μ2 είναι από 3 έως 6 kw kw ανάλογα με την περιοχή και την μόνωση, διότι δεν υπάρχουν απώλειες διαδρομής (αφού ο μικρολέβητας τοποθετείται κατευθείαν πάνω στο σώμα που θερμαίνει), δεν υπάρχει υπερκατανάλωση λειτουργώντας ένα μεγαλύτερο λέβητα πολυκατοικίας για να θερμάνεις ένα διαμέρισμα την στιγμή που εσύ επιθυμείς ενώ οι λοιποί ένοικοι όχι, ενώ ακόμη και η δυνατότητα της αυτονομίας ανά σώμα καλοριφέρ δίνει περαιτέρω δυνατότητα οικονομίας λόγω της δυνατότητας ορθολογικότερης χρήσης διατηρώντας κλειστά τα σώματα στους χώρους που δεν χρησιμοποιούνται τις διαφορετικές ώρες του 24ώρου, επίσης δεν απαιτεί καμιά συντήρηση.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑΣ ΓΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΗ

Πληροφορίες: 2114045145 - 6972245057 - 2831023782 και 2831026126
Εγγύηση συσκευής: 5 χρόνια 
Διαθεσιμότητα: ¶ΜΕΣΗ
Παραγγελίες, πωλήσεις, αποστολές, τιμολογήσεις τηλ:. 2155156921
www.microboiler.eu

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ