Η LG Electronics, Inc. αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη τεχνολογίας και καινοτομίας στα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα, στην κινητή επικοινωνία και στις οικιακές συσκευές.

Ψυγεία ηλιακής ενέργειας ως δωρεά σε Αφρική και Ν. Αμερική

Διαβάστηκε από 1146 αναγνώστες -

Με στόχο τη βελτίωση της ζωής και της υγείας των ανθρώπων παγκοσμίως, η LG προσέφερε ψυγεία καινοτομικής τεχνολογίας Smart Inverter Compressor σε περιοχές χωρίς επαρκές ηλεκτρικό ρεύμα.

 
Η LG Electronics (LG) σχεδιάζει και παράγει προϊόντα με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα επενδύει πόρους προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό, η LG προσέφερε είκοσι ψυγεία που λειτουργούν με ηλεκτρική ενέργεια και διαθέτουν τεχνολογία Smart Inverter Compressor σε απομακρυσμένες κοινότητες στην Αφρική και τη Νότια Αμερική, μέσω της συνεργασίας της με το Μη-Κερδοσκοπικό Οργανισμό «World Vision Kenya» της Κένυας και το Υπουργείο Στέγασης, Υποδομών και Υγιεινής του Περού. Η δωρεά έχει στόχο απομακρυσμένες περιοχές, που δυσκολεύονται να διατηρήσουν δροσερά σημαντικές προμήθειες, όπως εμβόλια, φάρμακα και τρόφιμα για παιδιά και ηλικιωμένους, ενώ τα είκοσι ψυγεία διατέθηκαν σε κοινότητες της Κένυας, του Νότιου Σουδάν, της Τανζανίας και του Περού. 

Η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «World Vision Kenya» θα χρησιμοποιήσει τα ηλιακά ψυγεία της LG για τη βελτίωση της κάλυψης εμβολιασμού σε παιδιά κάτω των πέντε ετών, καθώς και σε έγκυες και θηλάζουσες γυναίκες στην κομητεία West Pokot της Κένυα. Επιπλέον, η LG σε συνεργασία με το Υπουργείο Στέγασης, Υποδομών και Υγιεινής του Περού, διέθεσε ψυγεία στο «Εθνικό Πρόγραμμα Tambos», το οποίο βοηθά στην εξυπηρέτηση όσων ζουν σε απομακρυσμένα ορεινά χωριά και δεν έχουν πρόσβαση σε τοπικά δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία του Smart Inverter Compressor της LG,
τα ψυγεία αυτά μπορούν να λειτουργούν αποκλειστικά με ενέργεια από τον ήλιο, χωρίς πρόσθετη πηγή ισχύος. Το σύστημα ηλιακής ενέργειας αποτελείται από ηλιακούς συλλέκτες, ελεγκτές και μία μπαταρία, έτσι ώστε οι συσκευές να μπορούν να λειτουργούν ακόμα και τη νύχτα ή και με συννεφιά. Η τεχνολογία Smart Inverter Compressor της LG είναι 36 τοις εκατό πιο ενεργειακή αποδοτικά σε σχέση με αυτή του συμβατικού συμπιεστή και παράγει μόνο 37.8 dB του θορύβου εν ώρα λειτουργίας. 

Η τεχνολογία Smart Inverter Compressor βοηθά τα ψυγεία της LG να
διατηρούν την ψύξη ακόμα κι όταν λειτουργούν με χαμηλή τάση, σε αντίθεση με άλλα ψυγεία, ενώ ταυτόχρονα είναι ανθεκτικά στις διακυμάνσεις της τάσης του ρεύματος, εξασφαλίζοντας έτσι την απρόσκοπτη λειτουργία τους ενάντια σε απρόβλεπτα ρεύματα υψηλής τάσης ή σε αιφνίδια άνοδο της ισχύος του ηλεκτρικού ρεύματος. Λόγω των διαφορετικών τάσεων και συχνοτήτων, η ηλιακή ενέργεια αποτελεί συχνά μια ασταθή πηγή ενέργειας για τις οικιακές συσκευές. Ωστόσο ο συμπιεστής Smart Inverter Compressor της LG χρησιμοποιεί μια τεχνολογία ελέγχου που επιτρέπει τη σταθερή και αμετάβλητη λειτουργία, προσαρμόζοντας το τροφοδοτικό για να διατηρήσει το ψυγείο σε λειτουργία μέγιστης απόδοσης, ενώ επίσης προλαμβάνει οποιαδήποτε βλάβη στη συσκευή.

«Η LG δεσμεύεται να εφαρμόζει πρωτοποριακή τεχνολογία προκειμένου να συμβάλει και στη βελτίωση της ζωής των ευάλωτων κοινοτήτων ανά τον κόσμο», δήλωσε ο Young-il Park, Επικεφαλής του Refrigerator Business Unit της LG. «Στην LG πιστεύουμε ότι η ανταπόδοση στις κοινότητές μας είναι αυτό που καθορίζει έναν πραγματικό παγκόσμιο πολίτη».

Η κάλυψη εμβολιασμού στην κομητεία West Pokot της Κένυα βρίσκεται επί του παρόντος μόνο στο 56 τοις εκατό, με υψηλά ποσοστά βρεφικής και παιδικής θνησιμότητας ηλικίας κάτω των πέντε ετών. Η δωρεά των είκοσι ηλιακών ψυγείων της LG θα επιτρέψει στις κοινότητες να αποκτήσουν τα νέα εμβόλια και άλλες ιατρικές θεραπείες, ώστε να μειωθούν τελικά οι αριθμοί των θανάτων προερχόμενων από ασθένειες που μπορούν να προληφθούν, βελτιώνοντας έτσι το επίπεδο διαβίωσης της περιοχής.

Συνεπής στη συνεισφορά της απέναντι στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, η LG εντείνει την εθελοντική δράση της για την υλοποίηση ενεργειών με ηθικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό αντίκτυπο. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ