Συνεργασία Siemens-LG Chem για «κυριαρχία» στην αποθήκευση ενέργειας

Διαβάστηκε από 1427 αναγνώστες -

Η LG Chem και η Siemens ανακοίνωσαν την συμφωνία τους για την «στενότερη συνεργασία» για τη σταθεροποίηση των συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας στο δίκτυο.

 
Η συνεργασία αυτή θα περιλαμβάνει εργασίες στο Siestorage solutons της Siemens για ένταξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δίκτυο.

Oι δύο εταιρείες θα επικεντρωθoύν σε βιομηχανικά συστήματα αποθήκευσης της μπαταρίας, ελπίζοντας να «επιταχύνουν την κυριαρχία τους» στην αναπτυσσόμενη αγορά των συστημάτων αποθήκευσης (ESS), μετά από σειρά ετών που εργάζονται μαζί. Η Siemens δήλωσε ότι η συμφωνία, που έγιναν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, έγινε πραγματικότητα εξαιτίας της αυξανόμενης ζήτηση των ESS για σταθερά δίκτυα. 

Οι δύο εταιρείες έχουν ήδη συνεργαστεί στον τομέα της αποθήκευσης για κάποιο χρονικό διάστημα. Η κατανομή των καθηκόντων μεταξύ των δύο εταιρειών έχει αποφασιστεί, με τη Siemens να προμηθεύει μετατροπείς και ελεγκτές για έργα αποθήκευσης, καθώς και το σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου. Η LG Chem θα προμηθεύσει μπαταρίες και τα συστήματα διαχείρισης της μπαταρίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ