Η BMW μπαίνει στην αγορά των πτυσσόμενων σκούτερ

Διαβάστηκε από 1306 αναγνώστες -

Το έμπειρο δυναμικό της BMW έχει δηλώσει τώρα την πρόθεση να πάρει μέρος στη δράση, αποκαλύπτοντας ένα πρωτότυπο και εντυπωσιακό ηλεκτρικό όχημα, εμπνευσμένο από το παλιό αλλά καλό σκούτερ που πρωτοέβγαλε.

 
Η BMW λέει ότι το κόνσεπτ του Μini CitySurfer αποτελείται από την ιδέα ότι θα είναι αρκετά συμπαγές ώστε να διπλωθεί για να μπορεί να μεταφέρεται σε λεωφορεία και τρένα ή χωράει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Αποσκοπώντας να προσφέρουν μια λύση μεταφοράς για κάθε περιοχή, το σκούτερ ζυγίζει 18 κιλά (πράγμα που δεν το κάνει και ό,τι ελαφρύτερο έχουμε συναντήσει σε ένα πτυσσόμενο σκούτερ), αλλά δεν το κατατάσσει και στα βαριά σκούτερ.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου του οχήματος φορτίζεται από μια πρίζα αυτοκινήτου 12 volt ή από μία κανονική πρίζα και συνδυάζεται με την ανάκτηση ενέργειας από την πέδηση για αυτονομία από 15 έως 25 km. Το scooter επιταχύνει μέσω μοχλού στο τιμόνι και καθοδηγείται από έναν ηλεκτροκινητήρα χωρίς κιβώτιο ταχυτήτων στον πίσω τροχό που επιτρέπει η τελική ταχύτητα του να φτάνει στα 25 km / h.

Για όσους ενθουσιάζονται με πράγματα όπως τα αναδιπλούμενα, ηλεκτροκίνητα scooter, αυτές οι προδιαγραφές δεν θα είναι εντυπωσιακές. Τα μοντέλα που είναι ήδη διαθέσιμα και ικανά για τέτοια κατορθώματα περιλαμβάνουν το πτυσσόμενο σκούτερ XOR των 8,0 kW που φτάνει τα 75 χιλιόμετρα αυτονομίας και τελική ταχύτητα 120 χλμ/ώρα , και το Scuddy, που εισχώρησε στην αγορά το 2012 και μπορεί να φτάσει τα 35 χλμ/ώρα, καλύπτοντας μέχρι και 40 km με μία μόνο φόρτιση.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για το εάν και πότε το Mini CitySurfer θα μπει στην παραγωγή, αλλά η άφιξη ενός κατασκευαστή αναγνωρισμένου κύρους στον τομέα των πτυσσόμενων σκούτερ ίσως μπορέσει να οδηγήσει όσους «ψάχνονται» για τη μετακίνησή τους να σκεφτούν νέους τρόπους βόλτας στην πόλη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ