Ολόκληρο αυτοκίνητο κατασκευασμένο σε 3D εκτυπωτή

Διαβάστηκε από 1208 αναγνώστες -

Ο γερμανικός κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων StreetScooter ολοκλήρωσε πρόσφατα το πρωτότυπο C16, τα περισσότερα εξωτερικά τμήματα του οποίου δημιουργήθηκαν με το Stratasys Objet1000 3D Production System.

 
Τα περισσότερα μέρη του αυτοκινήτου εκτυπώθηκαν σε 3D, συμπεριλαμβανομένων των εμπρός και πίσω τμημάτων, των θυρών, των προφυλακτήρων, των πλαϊνών τμημάτων, των τροχών και των μασκών για τις λάμπες, όπως και κάποια μικρότερα εσωτερικά στοιχεία.

Μολονότι πολλά μέρη του έκδοσης του C16 που θα δοθεί στην παραγωγή θα κατασκευαστούν χρησιμοποιώντας πιο συμβατικές μεθόδους, η προσέγγιση με εκτύπωση 3D επέτρεψε την κατασκευή του πρωτοτύπου ανέξοδα και εντός μόλις 12 μηνών. Με βάση αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο είναι σε θέση να δοκιμαστεί σε επίπονα test δοκιμών, σε επίπεδα ίδια με ένα όχημα κατασκευασμένο παραδοσιακά.

Το Objet1000 φέρεται να είναι ο μεγαλύτερος 3D εκτυπωτής του κόσμου που χρησιμοποιεί πολλαπλά υλικά, επιτρέποντας στην StreetScooter να παράγει εξαρτήμαρα ABS μήκους ενός μέτρου. Είναι ο ίδιος εκτυπωτής που χρησιμοποίησε η KOR EcoLogic για την κατασκευή του Urbee.

Η StreetScooter κατασκευάζει ήδη ένα μικρό φορτηγό παράδοσης που χρησιμοποιείται από την Deutsche Post. Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες διαθέσιμες για το C16, αν και η τελική έκδοση θα ζυγίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 450 kg συν τη μπαταρία, θα έχει μία δυναμική τα 100 χιλιόμετρα, τελική ταχύτητα 100 km / h και τιμή κάτω από 10.000¤.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ