Η ηλεκτρική ενέργεια από τον άνεμο και τον ήλιο γίνεται ολοένα και πιο φθηνή και ως εκ τούτου οικονομικά ελκυστική για τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής. Σε περίπτωση που τα σύννεφα και η έλλειψη ανέμου συμπέσουν, τότε οι μπαταρίες υψηλής απόδοσης μπορούν να βοηθήσουν με την ηλεκτροδότηση, μέσω της περίσσειας της ηλεκτρικής ενέργειας που έχουν προηγουμένως αποθηκεύσει.
Στο Fraunhofer Institute IFF, οι ερευνητές κατάφεραν να αποδείξουν πειραματικά ότι το παραπάνω είναι εφικτό: στη διάρκεια του πειράματος, ένα κτίριο με 150 εργαζόμενους, γεμάτο γραφεία και εργαστήρια, έμεινε προσωρινά εξαρτημένο πλήρως από την παροχή μιας μεγάλης μπαταρίας με χωρητικότητα 1 MW. Όπως ανέφερε το ινστιτούτο, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής φάσης οι ερευνητικές εργασίες συνεχίστηκαν χωρίς διακοπή.
Η λύση αποθήκευσης που δοκιμάστηκε χρησιμοποιεί 5.000 κύτταρα μπαταρίας ιόντων λιθίου για την παροχή χωρητικότητας 0,5 MWh, ισχύς που μπορεί να κρατήσει το κτίριο σε λειτουργία για περίπου πέντε ώρες. Ωστόσο, αυτό το είδος αποθήκευσης ενέργειας μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις διακυμάνσεων της ηλεκτρικής τάσης.
Δομικά υλικά από τον ειδικό ή από ένα γνωστό;
Διαλέξτε την ηλεκτρική συσκευή που πραγματικά χρειάζεστε
Εύκολα roof gardens και για προστασία από την βροχή!
Μηχανικός αερισμός: Για να ανασαίνει το σπίτι!Home | Sitemap | Συνεργασία | Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης - Πολιτική Απορρήτου - Πολιτική Cookies |
Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334
Copyright © 2025
4green.gr | Ταυτότητα
Επωνυμία Επιχείρησης: AUTO ΤΡΙΤΗ ΑΕ
Έδρα - Γραφεία:   Λεωφόρος Αμαρουσίου 14 - Νέο Ηράκλειο, Τ.Κ. 141 22
Νομική Μορφή: ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Α.Φ.Μ.:  998384177 
 Δ.Ο.Υ.:  ΚΕΦΟΔΕ
Στοιχεία Επικοινωνίας:
E-mail: [email protected]
 
Τηλέφωνο: 211 1085500 
Ιστοσελίδα: www.autotriti.gr 
Διοικητικά Στελέχη     
Ιδιοκτήτες & Κύριοι Μέτοχοι: Δανάη Τριανταφύλλη – Δάφνη Τριανταφύλλη 
Νόμιμος εκπρόσωπος - Διευθυντής:  Νίκος Καρανάσιος 
Διαχειριστής ονόματος τομέα: ΑUTO ΤΡΙΤΗ Α.Ε.