Σύμφωνα με το BBC, η παραπάνω ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε από τους ίδιους τους Rockefellers, μία μέρα πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής για το κλίμα στη Νέα Υόρκη.
Ο Stephen Heintz, διευθυντής του Rockefeller Brothers Fund, δηλώνει βέβαιος πως η απόφαση θα είχε εγκριθεί από το μεγιστάνα του πετρελαίου John D. Rockefeller: "Είμαστε σίγουροι πως, αν ζούσε σήμερα, ως έξυπνος και διορατικός επιχειρηματίας θα στρεφόταν από τα ορυκτά καύσιμα στις καθαρές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας".
Ο Αρχιεπίσκοπος Desmond Tutu, ο οποίος έλαβε μέρος στη συνέντευξη Τύπου μέσω τηλεφώνου, σχολίασε την απόφαση των Ροκφέλερ ως "ένα κρίσιμο σημείο μετάβασης σε μια νέα ενεργειακή οικονομία, που είναι δίκαιη και εύλογη" .
Home | Sitemap | Συνεργασία | Επικοινωνία |
Copyright © 2025 - 4green.gr